Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

S-a stabilit cînd FMI va discuta noul program pentru Moldova

24 oct. 2016,, 12:19   Economie
2365 1
Стало известно, когда МВФ обсудит новую программу для Молдовы
Foto: clubofmozambique.com

Consiliul executiv al FMI se va reuni pe 7 noiembrie 2016 pentru a discuta noul program de finanțare cu Republica Moldova în mărime totală de peste 180 de milioane de dolari SUA, informează NOI.md.


Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, Guvernul Republicii Moldova și BNM au îndeplinit acțiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice și financiare din cadrul acordului la nivel de personal dintre autoritățile Republicii Moldova și experții Fondului Monetar Internațional, încheiat la 26 iulie 2016.

Astfel, Consiliul executiv al FMI se va reuni, pe data de 7 noiembrie, pentru a discuta solicitarea programului de finanțare a reformelor din Republica Moldova, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare și a Mecanismului de finanţare extinsă (ECF/EFF) ale FMI. Aranjamentul financiar prevede accesul la finanțare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI (circa 182,7 milioane dolari SUA).

BNM subliniază că noul program cu FMI își propune, între altele, ameliorarea rapidă a guvernării și supravegherii sectorului financiar-bancar. În special, programul urmărește evaluarea și transparentizarea acționariatului băncilor comerciale din Republica Moldova. Politica monetară va fi axată în continuare pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?