X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Igor Popa despre Ilan Shor: Procurorii și-au pierdut martorul principal

22 oct. 2016,, 15:26   Politică
5459 4

Foto: independent.md

Apărarea în dosarul lui Vlad Filat afirmă că procurorii nu mai au martorul de bază care îl incriminează pe fostul premier.

Avocatul Igor Popa a declarat, după ședința de sîmbătă, 22 octombrie, a Curții de Apel, că omul de afaceri și politicianul Ilan Șor a refuzat să facă declarații în fața instanței. Amintim că Vlad Filat a fost arestat după un autodenunț al lui Ilan Șor, în care afirma că pe cînd Filat era premier i-a oferit bani, bunuri și servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale, transmite IPN.


„Considerăm că astăzi procurorii și-au pierdut martorul deoarece Ilan Șor a refuzat să facă declarații, invocînd că acestea ar putea să fie contrare intereselor sale. De la început am spus că el nu poate fi martor în acest proces. Luînd în consideraţie că Ilan Șor este unicul martor pe majoritatea capetelor de acuzare incriminate lui Vlad Filat și el nu face nicio declarație, judecătorilor de la Curtea de Apel nu le rămîne decît să-l elibereze pe Vlad Filat”, a spus avocatul.

Cît ține de declarațiile fostului șef de la vamă, Tudor Balițchi, avocatul spune că acesta a declarat că nu a organizat niciodată controale la compania Dufremol și nici nu a primit indicaţii de la Vlad Filat în acest sens. „Aceasta demonstrează că Vlad Filat se află ilegal în arest și că este un dosar la comandă”, a declarat avocatul. Igor Popa a mai comunicat că următoarea ședință de judecată va avea loc marți, 25 octombrie, unde vor fi cercetate documentele din proces.

Acuzarea în dosarul fostului premier nu a făcut declarații după ședința de la Curtea de Apel.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?