X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Judecătorii au refuzat să examineze situaţia din sistemul judecătoresc

21 oct. 2016,, 15:00   Societate
2674 1
Собрание судей отказалось рассматривать ситуацию в судебной системе
Foto: crime.md

Cu majoritate de voturi, Adunarea Republicană a Judecătorilor din Moldova a refuzat vineri să examineze situaţia din "sistemul judecătoresc al republicii".


Propunerea de a include această chestiune în agenda de lucru a adunării a venit din partea judecătoarei de la Curtea de Apel Chişinău Domnica Manole.

Manole a propus să fie discutată situaţia din sistemul judiciar "după arestarea scandaloasă a 15 magistraţi şi căutarea unui alt judecător".

"Consider că trebuie să studiem şi investigaţiile realizate de mass-media împotriva unor anumiţi judecători şi să studiem şi numirile dubioase care s-au făcut în sistemul judecătoresc", a spus Manole, îndemnîndu-şi colegii să le demonstreze cetăţenilor că "justiţia în Republica Moldova este transparentă şi imparţială".

Unul dintre membrii prezidiului de lucru al Adunării, Anatolie Ţurcanu, a menţionat că propunerea lui Manole nu a fost votată de cei 50 de judecători abilitaţi cu această funcţie, care i-au propus judecătoarei ca temele enunţate să fie discutate altă dată.

La adunare urmează a fi aleşi trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?