Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Magazine online, atacate de un virus

20 oct. 2016,, 22:00   Externe
3700 0

Интернет-магазины поразил вирус, способный похищать деньги клиентов
Foto: lenta.ru

Clienții magazinelor online din întreaga lume au avut de suferit de pe urma unui software dăunător nou elaborat de hackeri pentru furtul de bani.


Anunțul a fost făcut de Compania Sucuri, specializată în securitatea informațiilor.

Virusul atacă cumpărătorii magazinelor online care folosesc sistemul de gestiune Magento. În Rusia această platformă este folosită de magazinele online „Ашан”, Philips, Lamoda și altele.

Codul le permite escrocilor să obțină imagini cu numerele cardurilor de credit și datele personale ale clientului, pentru a ajunge ulterior la conturile lui. Potrivit datelor Sucuri, virusul a infectat site-urile magazinelor online americane, japoneze, turcești și arabe.

Pentru a preveni furtul de date, specialiștii recomandă clienților să folosească un program antivirus de calitate, să obțină un card virtual special pentru cumpărături online și să aleagă retaleri online de încredere.

În septembrie un grup de hackeri a lansat un virus deghizat într-un link la o știre despre moartea actorului american Brad Pitt. După ce utilizatorul făcea clic pe imagine, atacatorii obțineau parolele pentru conturile sale din rețelele sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?