Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

BNS a procesat 94% din datele colectate la Recensămîntul din 2014

20 oct. 2016,, 13:12   Societate
2548 3
Обработка данных переписи населения 2014 года близится к завершению
Foto: moldova24.info

Biroul Naţional de Statistică (BNS) a introdus şi codificat circa 3,9 milioane de chestionare completate la Recensămîntul populaţiei şi locuinţelor din 2014, ceea ce constituie 83% din numărul total de chestionare.


Potrivit datelor BNS, procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chişinău şi Bălţi, UTA Găgăuzia, precum şi pentru 28 de raioane. În prezent, se derulează introducerea datelor pentru raioanele Edineţ, Nisporeni şi Călăraşi.

În luna mai, în şedinţa Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat nemulţumit că încă nu au fost prezentate datele preliminare ale recensămîntului.

"Pentru colectarea datelor şi procesarea lor au fost cheltuiți milioane de lei, însă în doi ani nu avem niciun rezultat. Iniţial, pentru desfăşurarea recensămîntului au fost cheltuiți 78,5 mil. lei, iar apoi au cerut încă 8 mil. lei. Aştept explicaţii", a spus premierul adresîndu-se către directorul BNS, Marin Gospodarenco, care ulterior a fost demis.

De atunci, procesarea datelor s-a activizat, în procesul de numărare a rezultatelor au fost antrenaţi 200 de angajați, care lucrează în două ture. Pentru a asigura confidenţialitatea datelor, procesarea este supravegheată video. La indicaţia prim-ministrului, BNS publică regulat rapoarte despre desfăşurarea procesului. Procesarea datelor urmează să se încheie pînă la sfîrşitul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?