Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ceban: Dorin, să stai toată viața în ambuteiaj (VIDEO)

20 oct. 2016,, 13:00   Capitala
5282 2
Чебан: Дорин, всю жизнь стоять тебе в пробке
Foto: moldova.org

Despre activitatea lui Dorin Chirtoacă în funcția de primar general al Chișinăului se poate judeca după lucrările „bine gîndite” de reparație a drumurilor, care creează ambuteiaje și paralizează orașul în zilele lucrătoare.


Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că viața personală a primarului are un impact negativ asupra activității Primăriei și întregii gospodării orășenești. El a făcut acest lucru astăzi, în cadrul unui briefing, care s-a desfășurat în locul ședinței anulate a CMC, informează NOI.md.

Consilierul a atenționat asupra problemei reparației drumurilor, care creează probleme multor chișinăuieni. „Situația în orașul nostru e la fel ca situația cu ambuteiajele – haos, iresponsabilitate și lipsă de respect față de cetățeni... Astăzi am parcurs trei kilometri în două ore. Cred că este o consecință a atitudinii iresponsabile a conducerii Primăriei față de problemele orășenilor. Din cîte înțeleg, Chirtoacă se confruntă cu probleme personale, însă ele nu trebuie să se răsfrîngă asupra activității lui de serviciu, care, în halul în care se află, paralizează nu doar drumurile noastre, ci întreaga activitate a orașului. Dorin, să stai toată viața în ambuteiaj”, a spus Ion Ceban.

„El (Chirtoacă – nota red.) deja de o lună nu apare la serviciu. Tovarășii lui liberali din CMC la fel boicotează examinarea problemelor de importanță majoră. Ce folos de la ei? Oare lumea a votat pentru un CMC care nu se mai poate convoca? Oare orășenii au nevoie de leneși și mincinoși? Ei trebuie să-și depună mandatele, pentru a nu discredita CMC-ul”, consideră președintele fracțiunii socialiștilor.

La ședința de astăzi a CMC, care a fost anulată din lipsă de cvorum, consilierii urmau să examineze executarea bugetului municipal pe anul 2016 și să oblige Direcția financiară a Primăriei să prezinte proiectul bugetului pe anul 2017 pînă la sfîrșitul lunii octombrie. „Liberalii doresc repetarea situației cînd bugetul a fost adoptat după șapte luni de la începutul anului. Primarul, care este responsabil pentru adoptarea la timp a bugetului, se plimbă prin deplasări și magazine, stă prin garaje. Oamenii au obosit de asemenea conducere și așa primar”, a conchis Ceban.

De menționat că CMC nu reușește să întrunească cvorumul a doua săptămînă consecutivă. Potrivit secretarului CMC, Valeriu Didencu, la ședința de astăzi s-au prezentat doar 16 consilieri din numărul necesar de 26. Din cele șapte formațiuni politice care au acces în CMC în rezultatul alegerilor locale din 14 iunie 2015, la ședință s-au prezentat doar consilierii socialiști și cei din fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?