X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cehia şi Moldova vor iniţia noi proiecte comune

19 oct. 2016,, 12:09   Economie
2504 0
Чехия и Молдова инициируют новые совместные проекты
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tbl-photo right" style="margin-left: 10px;width: 250px;">
<tbody>
<tr>
<td>
<img alt="Чехия и Молдова инициируют новые совместные проекты" src="https://media1.noi.md/uploads/imagesnew/ODNORAZOVOE/cehia_bartl_iurcu_mec_gov_md.jpg" style="width: 250px; height: 174px;" /></td>
</tr>
<tr>
<td class="date" style="text-align: center; font-size: 10 px;">
Фото:&nbsp;mec.gov.md</td>
</tr>
</tbody>
Foto: mec.gov.md

Republica Cehă şi Republica Moldova își vor intensifica cooperarea şi vor iniţia noi proiecte investiţionale comune.


Înţelegerea a fost atinsă în cadrul celei de-a doua şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare economică, care se desfăşoară la Praga.

Surse din cadrul Ministerului Economiei au relatat că părţile s-au arătat interesate de realizarea proiectelor, în special, în agricultură şi dezvoltarea rurală, siguranţa alimentelor, mediu, industrie, turism, transport şi infrastructură, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, standardizare şi metrologie, sectorul energetic.

Odată cu şedinţa Comisiei, conduse de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, şi omologul său ceh, Vladimir Bartl, la Praga este organizat şi un forum de afaceri moldo-ceh, la care participă reprezentanţi ai mediului de afaceri din ambele state. În cadrul reuniunii au fost prezentate și oportunităţile investiţionale din ambele ţări, istoriile de succes cu participarea companiilor din Republica Moldova şi Cehia.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în primul semestru, volumul comerţului dintre cele două state a înregistrat suma de peste $40 mil., fiind cu 10,2% mai mare comparativ cu perioada similară a anului 2015. Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la 1 octombrie 2016, în Republica Moldova sînt înregistrate şi activează 53 de întreprinderi cu capital ceh, investiţiile însumând 6 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?