X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

UE va ajuta Moldova în implementarea strategiilor de dezvoltare

19 oct. 2016,, 12:15   Economie
2229 0
ЕС поможет Молдове внедрить все национальные стратегии развития
Foto: noi.md

Uniunea Europeană este dispusă să susțină Republica Moldova în implementarea tuturor strategiilor de dezvoltare națională, informează NOI.md.


Potrivit Ministerului Economiei, declarația a fost făcută la Bruxelles de directorul pentru Parteneriatul Estic, Rusia, Asia Centrală şi OSCE în cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Luc Devigne, la întrevederea cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Părțile au făcut un schimb de opinii referitoare la implementarea de către autoritățile naționale a prevederilor Acordului de asociere RM-UE, precum și a celui de instituire a zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA).

În context, Octavian Calmîc a vorbit despre realizarea acțiunilor prioritare în domeniile respective, acțiunile Guvernului privind reformele din sectorul energetic, financiar-bancar, inclusiv negocierile cu FMI asupra unui nou acord de cooperare, etc.

Luc Devigne a apreciat eforturile Executivului privind realizarea programelor și strategiilor de modernizare și reformare implementate pe parcursul ultimului an, menționînd importanța acestora în contextul realizării obiectivelor asumate de țara noastră în cadrul diferitor organisme și acorduri internaționale.

Oficialul european a salutat adoptarea de către Moldova a setului de legi privind sectorul energetic, recomandările Secretariatului Comunității Energetice, precum și evoluția proiectelor de interconexiune cu sistemul energetic comunitar atît pe segmentul energiei electrice, cît și cel al gazelor naturale.

Octavian Calmîc și Luc Devigne au discutat și aspectele cooperării sectoriale pe diferite dimensiuni, inclusiv domeniul transporturilor, mediului, agriculturii şi dezvoltării rurale, culturii, științei, cercetării, sănătății, statisticii, cooperării regionale etc.

În context, oficialul european a menționat că UE este dispusă să acorde suportul necesar autorităților Republicii Moldova în implementarea tuturor strategiilor de dezvoltare națională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?