X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Voronin i-a transmis o scrisoare Angelei Merkel

18 oct. 2016,, 16:20   Politică
8034 7

Foto: noi.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă, este complice la capturarea statului și nu poate fi perceput de partenerii europeni drept un politician respectabil.


Asupra acestui lucru a atenționat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, într-o scrisoare deschisă expediată cancelarului german, Angela Merkel, și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, notează NOI.md.

Voronin remarcă în adresarea sa că așa-numita ”istorie de succes”, promovată de autoritățile Republicii Moldova, s-a dovedit a fi un paravan pentru furtul miliardului din sistemul bancar. În opinia lui, printre executorii acestui furt se numără și Iurie Leancă, căruia îi mai reproșează concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

„Participarea lui Iurie Leancă în procesul de concesiune ilegală a Aeroportului și în cazul furtului miliardului nu trebuie să fie tolerată de comunitatea internațională prin intermediul întrevederilor personale și strîngerilor de mînă publice, ci pedepsită dur în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, dacă vinovații nu vor fi trași la răspundere, dacă complicii procesului de capturare a statului moldovenesc vor fi percepuți de partenerii externi în calitate de politicieni respectabili, atunci gradul de încredere față de ideea integrării europene în Moldova riscă, în cel mai apropiat timp, să se prăbușească pînă la un minim rușinos”, se arată în scrisoarea semnată de Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?