X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Sandu respinge acuzațiile lui Ghimpu

17 oct. 2016,, 16:23   Politică
5793 7

Foto: noi.md

Liderul PAS, Maia Sandu, i-a sugerat astăzi liberalului Mihai Ghimpu să discute cu fostul guvernator BNM Dorin Drăguțanu dacă are anumite nedumeriri în dosarul fraudei bancare, notează NOI.md.


Declarația a fost făcută de Sandu după ce a fost acuzată de liderul PL că și-a dat acordul, alături de alți membri ai Guvernului, în noiembrie 2014, pentru ca banii furați din sistemul bancar să fie puși pe umerii cetățenilor.

„Avem unii eroi care spun că au votat doar pentru a evita criza din sistemul bancar și că sînt împotrivă ca cetățenii să întoarcă acești bani. De la bun început, doamna Maia Sandu a știut că această sumă de bani va fi transformată în hîrtie de valoare. Doamna Maia Sandu și toți membri Guvernului de atunci, în frunte cu Leancă, cunoșteau că acești bani vor fi transformați în datorie de stat”, a declarat liderul PL.

În replică, Maia Sandu l-a îndemnat să depună un demers la Procuratura Generală pe marginea acestui caz. „Domnul Ghimpu trebuie să-l întrebe pe cel care l-a numit la Banca Națională guvernator, pe Dorin Drăguțanu, pentru că acesta a fost numit de PL atunci cînd s-au împărțit instituțiile statului. Să-i adreseze această întrebare domnului Drăguțanu: cum s-a întîmplat ca sistemul bancar să fie furat pînă în noiembrie 2014. Dacă nu crede că acei bani oferiți în martie 2015 au mers pentru a acoperi depozitele oamenilor, care nu au nicio vină, să facă un demers la Procuratura Generală”, a replicat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?