Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

A fost deschisă cea mai modernă secție de tratare a bolilor contagioase

16 oct. 2016,, 13:00   Societate
4539 1

Открыто современное отделение для лечения инфекционных заболеваний
Foto: diez.md

Cea mai modernă instituție medicală publică de tratare a bolilor contagioase a fost dată în exploatare la Rezina.


Anual, instituția de importanță regională va putea presta servicii medicale pentru circa 500 de locuitori din dreapta și stînga Nistrului. Renovarea din temelie a secției a fost efectuată prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Fiecare salon în parte a fost dotat cu mobilier, sistem de purificare a aerului, care nu permite răspîndirea infecțiilor, și sistem de comunicare pacient – asistentă medicală. Edificiul a fost complet renovat. Geamurile, ușile, acoperișul și sistemele inginerești vechi au fost schimbate pe altele noi. Secția de tratare a bolilor contagioase din Rezina a devenit cea mai modernă instituție publică de profil în Moldova. Uniunea Europeană a acordat peste 160 mii de euro pentru renovarea secției. Comunitatea a contribuit, la rîndul său, cu circa 18 mii de euro, bani folosiți pentru amenajarea teritoriului adiacent și instalarea sistemului de încălzire.

În anul 2013, cu finanțare europeană, la spitalul raional din Rezina a fost renovată și secția de chirurgie. Secția de tratare a bolilor contagioase este a 15-ea instituție medicală modernizată prin intermediul programului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru. În prezent, Oficiile Medicilor de Familie din satele Gura Bîcului și Hagimus sunt renovate. De la lansarea sa în anul 2009, prin intermediul programului au fost modernizate circa 70 de obiecte de infrastructură socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?