Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Samsung către utilizatorii Galaxy Note 7: Închideți telefonul!

11 oct. 2016,, 11:40   Externe
2678 0

Samsung приостановила производство «взрывающихся» телефонов
Foto: libertatea.ro

Compania Samsung a anunțat în mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 şi suspendarea producţiei pentru acelaşi model controversat.


Totodată, compania sud-coreeană i-a îndemnat pe utilizatorii Galaxy Note 7 să închidă aparatele, după ce au apărut noi informații potrivit cărora acestea iau foc.

În plus, compania le-a recomandat consumatorilor, care deţin smartphone-urile originale sau a doua variantă înlocuită a modelului, să returneze imediat dispozitivele electronice şi să ceară rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean, transmite The Guardian.

De asemenea, autorităţile sud-coreene au precizat că au descoperit un nou defect de producţie în ceea ce priveşte smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7.

Comisia Statelor Unite pentru Siguranţa Consumatorilor a anunţat că va continua investigaţia în ceea ce priveşte cele cinci incidente, în care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit în flăcări sau s-a supraîncălzit, deşi gigantul tehnologic a anunţat retragerea imediată de pe piaţă a modelului.

Anunţul companiei sud-coreene vine după ce în ultimele săptămîni au apărut noi incidente, în care smartphone-ul vizat s-a supraîncălzit ori a luat foc în timpul încărcării, chiar dacă modelul original a fost înlocuit pentru prezentarea unor probleme similare.

De asemenea, ultimele incidente au ridicat întrebări despre cauza originală a problemei înregistrate de smartphone-urile companiei sud-coreene.

Anterior, Samsung a dat vina pe bateriile livrate de un anumit furnizor pentru predispoziţia prezentată de smartphone-urile Galaxy Note 7 de a lua foc spontan în timpul încărcării. Cu toate acestea, telefoanele au continuat să prezinte aceeaşi problemă chiar şi după înlocuirea bateriilor.

La 2 septembrie, compania sud-coreeană a lansat o rechemare voluntară a cel puţin 2,7 milioane de smartphone-uri, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criză extrem de jenantă pentru un producător care se mîndreşte cu controlul calităţii.

În urma acestor probleme, compania Samsung ar putea înregistra pierderi de aproximativ 17 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?