Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Clinton are un avans de 11% în fața lui Trump

11 oct. 2016,, 11:10   Externe
2041 2

Клинтон опережает Трампа на 11%
Foto: svcomercio.info

Hillary Clinton se distanțează de rivalul Donald Trump.


Democrata este creditată cu un avans de 11 puncte procentuale față de republican, potrivit celui mai recent sondaj, efectuat după publicarea înregistrării în care Trump face afirmații vulgare la adresa femeilor, relatează AFP:

Potrivit acestui sondaj, realizat pentru postul NBC şi Wall Street Journal (WSJ), Clinton este susţinută de 46% dintre eventuali alegători, iar adversarul ei republican de 35%.

Restul celor chestionaţi îi susţin pe candidatul libertarian Gary Johnson (9%) şi pe candidata ecologistă Jill Stein (2%).

Sondajul are o marjă de eroare este de plus sau minus 4,6% și a fost realizată sîmbătă şi duminică, după difuzarea unei înregistrări video din 2005 în care Donald Trump face declaraţii osbscene şi degradante despre femei.

În schimb, sondajul, a fost efectuat înaintea dezbaterii televizate în care s-au înfruntat, duminică seara, Donald Trump şi Hillary Clinton.

În total 52% dintre persoanele intervievate consideră că această înregistrare video este necesar să reprezinte o miză a campaniei, iar 42% susţin contrariul.

De asemenea, 41% sînt de părere că declaraţiile lui Donald Trump din această înregistrare sunt „total inacceptabile”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?