X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Savanții au deconspirat un „complot” al producătorilor de apă carbogazoasă din SUA

10 oct. 2016,, 20:00   Externe
4594 1
Раскрыт лоббистский "заговор" газировочных компаний в США
Foto: mamaplus.md

Cele mai mari două companii producătoare de băuturi răcoritoare din SUA, pe parcursul ultimilor 5 ani, au transmis bani către 96 de organizații americane de sănătate.


Acest fapt a încetinit procesul de reducere a consumului de apă gazoasă în SUA și a accelerat epidemia de obezitate, declară savanții Universității din Boston.

„Aceste companii s-au folosit de relații bune cu aceste organizații pentru a crea o imagine pozitivă a brandurilor lor. Ele pot folosi investițiile în organizațiile de sănătate pentru neutralizarea legilor menite să reducă consumul de băuturi răcoritoare carbogazoase. Astfel, structurile de ocrotire a sănătății nu protejează societatea, ci involuntar devin parteneri ai strategiei care submină sănătatea cetățenilor”, a declarat Daniel Aaron de la Universitatea din Boston (SUA).

Aaron și colegul său Michael Siegel au declarat în articolul lor publicat în revista științifică „American Journal of Preventive Medicine” că în ultimii 5 ani companiile „Coca-Cola” și „PepsiCo” au blocat sau au organizat campanii împotriva a 28 de proiecte de lege menite să reducă consumul de apă carbogazoasă sau îmbunătățirea alimentației americanilor de rînd.

Savanții au ajuns la această concluzie după ce au analizat toate relațiile de sponsor și donator, pe care aceste două companii le au cu diverse organizații publice și neguvernamentale din domeniu ocrotirii sănătății.

Conform datelor studiului, „Coca-Cola” cheltuie peste 6 milioane de dolari pentru a face lobby în favoarea intereselor sale, iar „PepsiCo” – circa 3 milioane de dolari. Alte organizații din sfera producției băuturilor răcoritoare cheltuiesc mult mai puțini bani în acest scop.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?