X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Clinton și Trump, din nou față-n față

9 oct. 2016,, 19:27   Externe
2678 1

Foto: www.libertatea.ro

Hillary Clinton și Donald Trump se înfruntă din nou, în cadrul celei de-a doua dezbateri organizate înainte de alegerile din SUA.

De această dată, cei doi candidați la alegerile prezidențiale vor primi și întrebări din public. Mai precis, de la alegătorii indeciși, care vor lua parte la eveniment. Cea de-a doua dezbatere prezidențială v afi moderată de jurnaliști de la CNN și ABC.


40 de americani au fost aleși prin sondaj să participe la această dezbatere, care are loc la Universitatea Washington din Saint Louis. Hillary Clinton și Donald Trump vor primi mai multe întrebări, pentru care vor avea câte două minute la dispoziție pentru a răspunde. Acest tip de dezbatere a fost introdus în 1992, la cererea lui Bill Clinton.

„Sunt acolo pentru că au griji, vor să adreseze întrebări, cum ar fi, de exemplu, despre asigurările sociale”, spune John Donovan, analist politic.
Prima dezbatere dintre Hillary Clinton și Donald Trump a avut o audiență record, fiind urmărită de aproape 100 de milioane de oameni. Câștigătoare a fost Hillary Clinton, care a dominat întreaga înfruntare. Acum, ea are un avans de cinci procente în fața magnatului, potrivit sondajelor de opinie.

Această dezbatere are loc pe fondul scandalului de amploare în care este implicat Donald Trump. O înregistrare din 2005 a ieșit la iveală, în care acesta se laudă cu al său comportament obscen.

“Încep pur şi simplu să le sărut. Este ca un magnet. Doar le sărut. Nici nu aștept. Când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice… să le apuci de pi**ă (zonă intimă – n.r.). Poți să le faci orice”, s-a lăudat miliardarul în urmă cu 11 ani.

Potrivit presei americane, democrata Hillary Clinton va încerca să abordeze acest subiect chiar la începutul dezbaterii.

De partea cealaltă, Donald Trump a ripostat și a amintit de acuzațiile de viol la adresa lui Bill Clinton.

Citește și: Soția lui Donald Trump critică afirmațiile obscene ale republicanului. Cum a comentat Melania Trump scandalul

“Am spus unele lucruri prosteşti, dar este o mare diferenţă între cuvinte şi acţiunile altor oameni. Bill Clinton chiar a abuzat de femei, iar Hillary a ameninţat, atacat, umilit şi intimidat victimele. Vom discuta mai multe despre acest lucru în următoarele zile. Ne vedem la dezbaterea de duminică”.

A doua dezbatere prezidențială are loc luni, la ora 4.00 (ora României).
.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?