Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Krasnoselski a părăsit dezbaterile cu Șevciuck

8 oct. 2016,, 12:40   Politică
14797 8
Красносельский сорвал прямой эфир с участием Шевчука
Foto: youtube.com

Președintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, în cadrul dezbaterilor cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a declarat că „hoțul trebuie să stea la închisoare” și a părăsit studioul.


Aceste dezbateri erau așteptate de multă lume. După mai multe acuzații la adresa lui Șevciuk, făcute în cadrul Sovietului Suprem, liderul transnistrean i-a propus spicherului să se întîlnească în emisie directă la unul dintre posturile de televiziune din regiune, pentru a discuta problemele stringente.

Krasnoselski a venit la dezbateri, însă dialogul a eșuat. După mai multe acuzații la adresa lui Șevciuk, președintele legislativului a părăsit studioul.

Înainte de a pleca, Krasnoselski a declarat: „Evgheni Vasilievici, ați venit astăzi pentru prima dată în ultimile 9 luni în Sovietul Suprem, însă dialogul a eșuat. Probabil, ați crezut că nu voi veni, însă am venit. Am venit să vă spun că propunerea dumneavoastră de a ne întîlni față în față pierde orice sens, atîta timp cît nu veți desecretiza activitatea întreprinderilor economice, nu veți întoarce banii din gazele naturale din off-shoruri în bugetul de stat, nu veți numi persoanele care se fac vinovate pentru neachitarea pensiilor și salariilor bugetarilor cu 30%. Voi aduce fraza spusă de Gleb Jeglov: „Hoțul trebuie să stea la închisoare”.

În replică, Șevciuk a declarat: „Totul este sub control. În primul rînd, tot ce s-a spus, în opinia mea, reprezintă tehnici politice legate de formarea unei imagini negative a președintelui. Se vrea crearea unei aure care prin aceste minciuni va asigura victoria la alegerile ce urmează. Asemenea declarații au ca scop atragerea atenției prin declarații populiste. Însă nu poți denatura realitatea prin minciuni. Deputații știu foarte bine care este situația la capitolul buget, venituri, cheltuieli, datorii la gazele naturale etc. știu, însă continuă să discrediteze președintele”, a subliniat Șevciuk.

Potrivit liderului transnistrean, declarațiile calomnioase și chiar ofensatoare sînt făcute sub acoperirea șefului firmei „Sheriff” și în lipsa unei răspunderi penale pentru calomnie. „Tot ce auzim astăzi, fără fapte și argumente, este populism ordinar”, a subliniat Șevciuk.

În încheiere liderul nerecunoscutei RMN a spus: „Cu părere de rău, așa și nu am reușit să discutăm problemele despre care am dorit să vorbim. Pentru unii nu este o problemă să ofenseze și să facă declarații calomnioase. Acum ei încă nu sînt în vîrful puterii, în fotoliul de președinte, convențional vorbind, dar deja au o asemenea atitudine față de președinte. Cum se vor comporta ei față de cetățenii simpli, în cazul alegerii lor? Am mari dubii că se va proceda corect și în genere va fi ceva legal”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?