Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Moldova, nemulţumită de acțiunile delegaţiei transnistrene

7 oct. 2016,, 15:43   Politică
2771 3
Молдавская сторона недовольна препонами, чинимыми Приднестровьем
Foto: infotag.md

Delegaţia transnistreană în Comisia Unificată de Control (CUC) a blocat iniţiativa delegaţiei OSCE de a vizita în octombrie posturile pacificatorilor din Zona de Securitate.


Acest fapt este menţionat într-un comunicat al delegaţiei Moldovei în CUC.

Reprezentanţii RM anunţă că, spre deosebire de delegaţia Moldovei şi cea a Ucrainei, care consideră că reprezentanţii OSCE în CUC pot vizita fără precondiţii sau impedimente obiectivele pacificatorilor, transnistrenii au insistat pe discutarea prealabilă a acestei chestiuni la următoarea şedinţă.

"Calificăm poziţia părţii transnistrene ca fiind una sfidătoare şi care încalcă mecanismul existent al desfăşurării misiunii de pacificare. Este evident faptul că reprezentanţii Tiraspolului se opun cu vehemenţă modernizării institutului de observatori militari, menit să monitorizeze eficient situaţia în Zona de Securitate, blocînd şi activitatea Misiunii OSCE. Astfel de provocări creează haos în activitatea CUC, iar componenta transnistreană manifestă incapacitatea de a-și respecta obligaţiile asumate, ignorînd totalmente documentele de bază ale Comisiei", se arată în comunicat.

La rîndul său, delegaţia transnistreană acuză Moldova că blochează intrarea observatorilor militari la posturile organelor de control în Zona de Securitate.

Referitor la intenţia OSCE de a verifica posturile de menţinere a păcii, delegaţia "nu vede impedimente în cazul în care CUC ia o hotărîre corespunzătoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?