X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Renault a comercializat 100 de mii de electromobile

7 oct. 2016,, 14:55   Ştiri Auto
6713 0
Фото: Renault
Înseptembrie la Oslo,capitalaNorvegiei, Renault a înmânatcheileelectromobilului ZOE celui de-al 100-miileacumpărător.

Renault, inovatoareîndomeniulproduceriiautomobilelorîntotalitateelectrice, estelideruleuropean, care deține 27% din piațaelectromobilelorparticulareși corporative cometcializate.
După 5 ani de la apariția primului electromobil Renault – pionier în sfera produceriielectromobilelorși lider pe piața europeană – a înmânatcheilecumpărătorului celui de-al 100-miilea electromobil al său. Este un Renault ZOE cumpărat de Åsmund Gillebo, un norvegian de 41 ani. Pentru ca el să se poată bucura pe deplin de ZOE al său, doi furnizori locali de energie electrică i-au oferit posibilitatea de a-și încărca acumulatorul: timp de 5 ani de la Fortim și 100 000 minute de reîncărcare de la Grønn kontakt.
Renault: lider europeanîn producerea electromobilelor
În prima jumătate a lui 2016 Renault a comercializat peste 15 000 de electromobile (cu excepția Twizy), adică cu 32 % mai mult ca în anul precedent. Acest succes i-a consolidat statutul de lider al pieței europene, în special pe segmentul automobilelor comerciale. Este adevărat – pe drumurile europene fiecare al patrulea electromobil aparține mărcii Renault. În Franța jumătate dintre electromobile sunt Renault. Cele mai mari piețe de electromobile Renault sunt cele din Franța, Norvegia, Marea Britanie și Germania.
«Cu fiecare an numărul cumpărătorilor de electromobile crește și aportul Renault este maxim grație inovațiilor și deschiderii pentru posibilitățile tehnice care apar. Gradul de satisfacție al cumpărătorilor noștri, care în cazul ZOE constituie 98 %, ne inspiră să continuăm mișcarea în această direcție », relatează Eric Feunteun, director producere electromobile la compania Renault.
Renault este mândru de faptul că livrează pe piață cel mai larg asortiment de automobile electrice sută la sută, care pot corespunde oricăror cerințe. Acest șir este reprezentat de compactul urban ZOE, automobilul comercial Kangoo ZE, automobilul urban cu două locuri Twizy și versiunea lui universală Twizy Cargo), precum și de sedanul luxos RSM SM3 ZE (cel mai popular electromobil în Coreea).
Electromobilul ZOE, cel mai întrebat în Europa, domină piața pe segmentul comercializării electromobilelor private, cu o cotă de peste 23 %. Kangoo ZE, lider al vânzărilor corporative în Europa al treilea an consecutiv, a fost înalt apreciat de profesioniști și a câștigat numeroase tendere, inclusiv Poșta în Franța și Norvegia sau ERDF (Rețea franceză de distribuire a energiei electrice). În sfârșit, cu 17 000 de modele comercializate, Twizy, liderul global al noii mobilități, este foarte popular în inițiativele car sharing și în Europa, și în America de Nord.

Renault, actorul-cheie pe piața energiei electrice
Utilizând tehnologiile electrice avansate, testate în cadrul curselor de Formula Е, compania Renault devine tot mai populară în rândul consumatorilor. Deoarece Renault își dorește o abordare complexă a mobilității electrice, compania urmează strategia comună de dezvoltare a infrastructurii și a bazei tehnice de producere.
Renault participă la numeroase proiecte de instalare a punctelor publice de reîncărcare și colaborează cu instituțiile de stat și alți actori în domeniul mobilității electrice. La moment, în lume există peste 100 000 de puncte publice de reîncărcare, 80 000 dintre acestea – în Europa, iar numărul lor crește constant. Spre exemplu, Renault susține proiectele Comisiei Europene în finanțarea TEN-T (Rețeaua transeuropeană de transport ), care a instalat peste 2 300 terminale de reîncărcare rapidă pe șoselele și magistralele principale din peste 15 țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?