X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pentru a răspunde nevoilor noastre actuale, avem nevoie de echivalentul a 1,6 planete! ©

7 oct. 2016,, 15:00   Societate
2027 0
Foto: noi.md

Trăim într-o societate în care industrializarea continuă şi mecanismele de creştere a economiei au generat în timpi record probleme serioase asupra mediului înconjurător.


In goana aceasta, uităm să ne întrebăm – mai dispunem de resurse naturale? Statisticile arată gravitatea situaţiei cu care ne confruntăm:



Organizaţia non-guvernamentală Footprint NetWork a instituit noţiunea de Earth Overshoot Day - Ziua depăşirii pământului – sau ziua în care cantitatea de resurse naturale regenerabile într-un an depăşeste acea cantitate, pe care Pământul poate s-o genereze. Experţii contrapun biocapacitatea (capacitatea planetei de a se regenera şi a absorbi deşeurile, inclusiv CO2) cu amprenta ecologică a omenirii (consumul de resurse regenerabile) x 365 zile.

În 2016, ziua în care am consumat “bugetul anual” a fost 8 august!

În 2015 – 13 august.

În 2014 – 19 august.

Data avansează grăbit din anii 1970. În 1970, resursele planetei pe acel an s-au terminat abia în 23 decembrie şi de atunci acest fapt s-a produs tot mai devreme: 3 noiembrie în 1980, 13 octombrie în 1990, 4 octombrie în 2000, 3 septembrie în 2005 şi 28 august în 2010. Pentru a răspunde nevoilor noastre actuale, avem nevoie astăzi de echivalentul a 1,6 planete pe an, arată Global Footprint si WWF.

Costul consumului excesiv este deja vizibil: lipsa de apă, deşertificarea, eroziunea solurilor, scăderea productivităţii agricole şi a stocurilor de peşte, despăduriri, dispariţia unor specii de plante şi animale, care au un rol important în ecositem. Cauza principală a acestei situaţii o constituie emisiile de dioxid de carbon, care reprezintă 60% din amprenta noastră ecologică globală.

Este necesar să recalculăm schimbul pe care îl facem zilnic sacrificând calitatea aerului nostru, puţinele rezerve de resurse rămase și, implicit, sănătatea în schimbul confortului și profitului.

Marea provocare constă în găsirea celor mai eficiente soluţii prin care să reducem consumul inutil de resurse naturale. În acest sens, politica companiei Romstal este orientată spre generarea unor alternative eficiente de conservare şi economie a resurselor, dar şi spre informarea continua a angajatilor şi clientilor săi despre modalitaţi simple de a te împrieteni cu mediul.

Tocmai din aceste motive, Romstal Moldova a lansat Campania de responsabilitate socială“Fă ca noi, economiseşte resursele naturale!”




Tot în cadrul acestei campanii, Romstal anunţă actiunea Black Green Friday, pentruperioada 10 – 16 octombrie 2016 – oricine poate să beneficieze de preţuri speciale pentru produsele cu impact redus asupra mediului. Promoţia se va desfăsura exclusiv online, pe www.romstal.md



Cu o gamă dezvoltată de produse ECO, compania nu se limitează la a propune clienților soluții eco, ci oferă puterea exemplului, având un plan complex care reglementează politica energetică, în care s-a investit susținut.

Noi suntem făuritorii mediului în care trăim, și prin deciziile pe le luăm zilnic putem înclina balanța în favoarea unui planete curate și sănătoase. Putem face economie de resurse sau monta instalații ecologice care reduc consumul sau mai mult, folosesc resurse ușor regenerabile și nepoluante.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?