X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jaguar revine în sportul auto cu echipa Panasonic Jaguar Racing și noul bolid de curse I-TYPE 1

6 oct. 2016,, 10:36   Ştiri Auto
2899 0
Фото: Jaguar
Compania JaguarLand Rover prezintă în premieră denumirea oficială a echipei care va participa la Formula-E, și numele sponsorului titular, componența echipei de piloți și livrea bolidului său de curse

Din octombrie, 2016 echipa Panasonic Jaguar Racing va lupta pentru victorie în sezonul trei FIA Formula-Еcu primul automobil sută la sută electric Jaguar I-TYPE 1.

Debutul I-TYPE1 a avut loc la Centrul Jaguar Collections– onoarea de a demonstra publicului noul bolid i-a revenit pilotului de rezervă al echipei Ho-Pin Tung. I-TYPE1 este întruchiparea misiunii brandului ‘Race To Innovate’, care unește dorința de a schimba percepția electromobilelor, a elabora noi tehnologii electrice și a inspira următoarele generații.

La lansare, brandul britanic a prezentat componența de bază a echipei – Adam Carroll și Mitch Evans reprezintă revenirea Jaguar în sportul auto, în sezonul trei Formula-Е, cu I-TYPE 1.

Jaguar a mai anunțat și un parteneriat cu Panasonic: lider în producerea electronicelor, pentru ca împreună să creeze tehnologiile electrice ale viitorului. Un alt partener oficial al echipei va fi Lear Corporation.

Gerd Mäuser, președintele Panasonic Jaguar Racing: « Astăzi deschidem un nou capitol al istoriei Jaguar Racing. Ne bucură revenirea noastră în sportul auto și faptul că suntem primul producător de automobile clasa premium, care participă la Formula -Е. Viitorul se schimbă li noi suntem parte a acestor schimbări. Așteptăm cu nerăbdare startul competiției pe terenurile din oraș și ne bucurăm că noua generație de fani @Jaguar Racing poate fi alături de noi în această aventură ».

Nick Rogers, director elaborări Jaguar Land Rover: «În următorii 5 ani ramura automobilistică se va modifica mai mult ca în ultimele decenii. Acest campionat va permite să ne testăm tehnologiile în condiții extreme. Toată informația acumulată o vom folosi la elaborarea noilor produse. Jaguar Land Rover are 9000 ingineri, pe profesionalismul lor ne vom baza în munca, scopul căreia este să extindă limitele obișnuite ale aplicării tehnologiilor electrice în sportul auto ».

Echipa Panasonic Jaguar Racing a trecut cu brio testele de 21 zile, care au culminat cu cursa publică pe pista Donington Park la 7 septembrie.

James Barclay, directorul echipei Panasonic Jaguar Racing: «Astăzi, în ziua prezentării oficiale, sunt deosebit de mândru de echipa Panasonic Jaguar Racing. Pe parcursul a 9 luni fiecare dintre noi e depus maxim efort pentru a se pregăti de campionat. Îi salut pe Adam, Mitch, Ho-Pin Tung , Panasonic, Lear și pe toți fanii noi în marea familie Jaguar.

Ne dorim succese nu doar pe pistă. Știm că va fi o competiție serioasă, că adversarii noștri au o experiență de doi ani. Pentru primul sezon avem așteptări rezervate. Da, am venit să biruim, însă inovațiile sunt la fel de importante pentru noi. Îi mulțumesc lui Jean Todt și echipei sale din FIA, precum și lui Alejandro Agag și colegilor săi din Formula -Е pentru conceptul acestei serii de curse, și pentru ajutorul acordat în cele 12 luni din clipa când Jaguar a depus cererea de participare».

Piloții echipei Panasonic Jaguar Racing

Adam Carroll, 33 ani, Irlanda de Nord
Adam a venit la Jaguar cu o bogată experiență de curse. Și-a început cariera pe karting, a participat la F3, GP2, A1GP, Indy Car și WEC. S-a isprăvit de minune și cu sarcinile din cadrul testărilor bolidului de Formula –E pentru Panasonic Jaguar.

Adam Carroll: « Este o onoare pentru mine să reprezint Jaguar în competițiile de Formula-Е. O simplă privire asupra participanților e suficientă pentru a înțelege nivelul competiției și prestigiul ei. Evoluarea sub flamura Jaguar – este un vis devenit realitate. Este cel mai mare brand din serie și unul dintre cele mai sonore nume în sportul auto ».

Mitch Evans, 22 ani, Noua Zeelandă
Mitch a demonstrat în repetate rânduri rezultate frumoase la campionate gen GP3 ,2012. A fost nr.2 în cursa «24 ore de Le Mans » în a. 2015 . În 2016 a participat la seria GP2, pentru Campos Racing.

Mitch Evans: «Formula-Е – este competiția piloților și una dintre cele mai aprige curse din lume. Orice pilot poate spune cât de complicat e să simți limitele bolidului de Formula -Е în goana pentru zecimile de secundă. Deja aștept startul sezonului. Jaguar creează automobile de cult, îmi pare bine să fiu parte a revenirii brandului în sportul auto și să-i văd viitorul electric ».

Ho-Pin Tung, 33 ani, China
Ho-Pin Tung a venit în echipa Panasonic Jaguar Racing, cu o bogată experiență de participare la cursele de automobile cu roțile deschise în serii ca F3, A1GP, GP2, WEC și IndyCar, și de testare a bolizilor F-1. Este unicul pilot, care anterior a participat la cursele Formule-E.

Ho-Pin Tung: «Cred că debutul Jaguar la Formula-Е – este un moment important pentru întreaga serie de curse. Am experiență de participare la aceste competiții, care se fac pe străzile orașelor din lumea întreagă și reprezintă o demonstrare impresionantă a tehnologiilor de generație nouă. Mă bucur să contribui la viitorul electromobilelor și la bogata moștenire de curse a companiei Jaguar».
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?