X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Banca Mondială a îmbunătățit prognoza creşterii economice a Moldovei

5 oct. 2016,, 15:00   Economie
1994 0
Всемирный банк улучшил прогноз роста экономики Молдовы
Foto: novostipmr.com

Banca Mondială (BM) a îmbunătățit prognoza dezvoltării economiei moldoveneşti anul curent, majorînd-o pe cea a creşterii PIB-ului în 2016 de la 0,5% pînă la 2,2%.


Acest fapt a fost remarcat de economistul Băncii Mondiale Ruslan Piontkivski, care a menţionat că experţii BM aşteaptă revitalizarea economiei Moldovei anul curent pe fundalul unor rezultate mai bune în agricultură, prognozînd că anul curent creşterea volumului producţiei agricole poate însuma cifre duble, relatează NOI.md.

În afară de aceasta, BM aşteaptă că un impuls bun pentru creşterea economică a Moldovei va fi aprobarea planificată pentru finele lunii octombrie de către Fondul Monetar Internaţional a noului acord cu ţara noastră, ceea ce va permite deblocarea finanţării externe, atît de importante pentru ea, inclusiv obţinerea a 45 mil. dolari de la Banca Mondială, a circa 55 mil. euro de la Uniunea Europeană, a primei tranşe a FMI în valoare de 25 mil. dolari etc.

Banca Mondială prevăd că în anul 2017 creşterea PIB-ului Moldovei va constitui 2,8%, iar în 2018 – 3,3%. Totodată, experţii BM prognozează că rata inflaţiei în Moldova se va menţine la nivelul indicelui-ţintă al BNM de 5%, deficitul bugetului de stat va constitui mai puţin de 3% din PIB.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?