X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova stă bine la capitolul achitarea cotizațiilor de membru

5 oct. 2016,, 09:00   Societate
2007 0
С оплатой членских взносов страны и набором в армию у нас все хорошо
Foto: ipn.md

Guvernul preconizează să examineze în cadrul ședinței din 5 octombrie curent 17 chestiuni, inclusiv remanieri de cadre, informează NOI.md.


Ministerul Finanțelor va prezenta un proiect privind achitarea pentru anul 2016 a cotelor de membru și a datoriilor Republicii Moldova față de organizațiile internaționale și regionale. În total vor fi achitați 61,6 mil. lei, inclusiv pentru 5 organizații parlamentare – 5 mil. lei și 66 de organizații internaționale 56,6 mil. lei.

Ministerul Apărării va prezenta un proiect de hotărîre privind rezultatele încorporării în serviciul militar în perioada aprilie-iulie 2016 și încorporarea din octombrie 2016 – ianuarie 2017. Conform informației prezentate în aprilie-iulie au fost încorporați toți cei 1681 de recruți. Pentru octombrie 2016 – ianuarie 2017 se prevede încorporarea în Armata Națională a 1100 de recruți, în Trupele de Grăniceri – 581 de recruți și în serviciul militar cu termen redus – 10 recruți.

La propunerea Ministerului Justiției se va examina proiectul hotărîrii cu privire la Registrul de stat al mediatorilor, elaborat în conformitate cu Legea nr.137/2015 cu privire la mediere. Posesorul Registrului va fi Ministerul Justiției, iar deținătorul – Consiliul de mediere.

La propunerea Ministerului Economiei se va examina un nou regulament cu privire la desfășurarea concursului «Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii». În linii generale noul regulament nu se deosebește de cel existent, aprobat în 2005. Doar că se expun detaliat indicatorii economico-financiari pentru participarea la concursuri pe anumite domenii de activitate.

Serviciul de Informație și Securitate va prezenta proiectul de lege cu privire la Concepția securității informaționale. Cadrul normativ în baza căruia a fost elaborată Concepția se bazează pe 9 legi și 17 hotărîri ale Guvernului.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va prezenta proiectul regulamentului privind inspecția periodică a sistemelor de încălzire din clădiri. Prin proiect se propune a institui un nou instrument în domeniul eficienței energetice a clădirilor – inspecția periodică a sistemelor de încălzire din clădiri, care are drept scop determinarea eficienței energetice a sistemelor inspectate şi elaborarea recomandărilor fezabile privind îmbunătățirea eficienței energetice a acestor sisteme. Inspecției periodice vor fi supuse sistemele de încălzire cu o putere nominală utilă mai mare de 20 kW. În funcție de puterea nominală a cazanului și tipul de combustibil utilizat, inspecția impusă va fi aplicată la fiecare 2-5 ani. Se presupune că pentru efectuarea inspecțiilor respective vor fi angajați și certificați inspectori specializați. Nu este clar la cine se vor atribui acei inspectori, deoarece de problematica eficienței energetice ar trebui să se ocupe Agenția Eficienței Energetice de pe lîngă Ministerul Economiei, iar proiectul respectiv a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, fără a preciza apartenența inspectorilor, doar că aceștia vor fi autorizați de agenția respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?