Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Procesarea datelor Recensămîntului din 2014, pe final

4 oct. 2016,, 16:35   Societate
2737 2

Foto: noi.md

Procesarea datelor Recensămîntului populației și al locuințelor din 2014 se apropie de sfîrșit.


Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), pînă în prezent au fost procesate 88,6% din numărul total de chestionare, transmite NOI.md.

Procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chișinău, Bălți UTA Găgăuzia, raioanele Cimișlia, Briceni, Cantemir, Basarabeasca, Dondușeni, Leova, Drochia, Ștefan Vodă, Dubăsari, Ocnița, Șoldănești, Telenești, Ungheni, Hîncești, Taraclia, Cahul, Căușeni, Strășeni, Ialoveni, Rezina, Criuleni, Soroca, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei, Anenii Noi și Orhei. În total au fost introduse și codificate 3 684 204 chestionare.

BNS menționează ca procesul de introducere a datelor este manual, ceea ce presupune doar introducerea datelor din chestionare și validarea informației conform unui set minim de reguli de validare. Însă întrebările deschise din chestionar presupun introducerea de text, care va fi codificat numai după ce va fi introdus totalmente.

După definitivarea procesului de introducere, vor fi întreprinse măsuri de validare a calității datelor procesate, prin utilizarea metodelor de editare a datelor, dar și validării coerenței cu alte surse de date disponibile.

Etapa de editare a datelor are drept scop verificarea datelor, identificarea tipurilor și sursele erorilor și ulterior prezentarea rezultatelor consistente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?