Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Lukașenko a calificat cerințele FMI drept o umilire pentru belaruși

3 oct. 2016,, 23:08   Externe
3562 6
Foto: lenta.ru

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că cerințele Fondului Monetar Internațional (FMI) sînt ireale și inechitabile pentru poporul belarus, deși „și-ar dori trei miliarde sub formă de credit ieftin”.


Luni liderul belarus a prezidat o ședință pe marginea cooperării cu FMI, cu care Minskul negociază inițierea unui nou program, susținut de un credit în valoare de 3 miliarde de dolari în cadrul finanțării extinse, cu o dobîndă de 2,28 la sută anual, pe un termen de 10 ani. La ședință Lukașenko a declarat că la dezbaterea noului program de creditare este necesar să se țină cont de interesele poporului belarus și nu trebuie de ignorat ceea ce s-a făcut în țară timp de 20 de ani.

„Da, ne-am dori trei miliarde sub formă de credit ieftin. Eu sînt pentru. Dar prețul este ireal pentru noi și inechitabil în raport cu poporul, și reduce la zero întreaga politică promovată pînă acum”, l-a citat pe președinte Agenția de Stat „Belta”.

Lukașenko a menționat că Guvernul i-a solicitat să semneze scrisoarea pe numele șefei FMI, Christine Lagarde, care este „contrară promisiunilor date poporului”. „Este umilitor nu doar pentru mine. Este umilitor pentru poporul nostru. Atunci, dacă ni se va cere această politică, vom strînge cureaua și vom explica poporului că ori vom obține acest lucru (creditul – nota red.), ori vom trăi cum am mai trăit – calm, fără să distrugem ceva. Cred că poporul nu va susține ceea ce ni se recomandă”, a adăugat Lukașenko.

Președintele administrației Băncii Naționale a Republicii Belarus Pavel Kallaur a declarat în finalul ședinței că negocierile pe marginea creditului vor continua, în special, în timpul vizitei delegației belaruse la sesiunea FMI, care va avea loc în octombrie la Washington. „Procesul de negocieri cu FMI ia în considerare toate dezideratele șefului statului și delegația Republicii Belarus chiar mîine pleacă la Adunarea anuală a FMI, unde vor continua consultările pe marginea programului”, a spus Kallaur.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?