X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Timofti: Belarusul este un partener de încredere al Moldovei

3 oct. 2016,, 16:30   Societate
2421 2
Тимофти: Беларусь-надежный партнер Молдовы
Foto: noi.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a exprimat mulțumire autorităților belaruse pentru menținerea accesului pe piață a produselor moldovenești în perioada embargoului impus de Federația Rusă, informează NOI.md.


Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii șefului statului cu delegația belarusă condusă de premierul acestei țări Andrei Kobeakov.

Nicolae Timofti a salutat vizita oficială a șefului executivului de la Minsk, care confirmă bunele relații moldo-belaruse, în special, pe dimensiunea economică.

La rîndul său, premierul belarus a menționat că țara sa respectă vectorul proeuropean de dezvoltare al Republicii Moldova și, în pofida viziunilor distincte privind politica externă, Chișinăul și Minskul pot identifica punți de colaborare.

Participanții la discuție s-au referit și la reuniunea Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, care are loc la Chișinău și unde urmează să fie identificate proiecte de interes comun, inclusiv în domeniul farmaceutic și cel al infrastructurii drumurilor.

Oficialii s-au arătat optimiști în privința sporirii volumului schimburilor comerciale dintre cele două state, în perspectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?