Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Poporul Moldovei nu crede în eficienţa reformelor (DOC, VIDEO)

3 oct. 2016,, 14:20   Societate
2612 2
Народ Молдовы не верит в эффективность реформ (ДОК)
Foto: kpjp.ru

Marea majoritate a populaţiei nu crede în eficienţa reformelor promovate de actualul guvern al Moldovei.


79,6% dintre respondenţi au răspuns că nu cred în eficienţa reformelor, o opinie diametral opusă au mai puţin de 13%. Acest fapt rezultă din datele sondajului opiniei publice efectuat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, comunică NOI.md.

Marea majoritate a respondenţilor consideră ineficiente reformele promovate de Guvernul Pavel Filip. Numai 12,3% dintre respondenţi au spus că au încredere în eficienţa reformelor. 8,1% dintre cei chestionaţi s-au abţinut să răspundă.

În acelaşi timp, 37,8% dintre intervievați consideră că reformele promovate nu contribuie la dezvoltarea democraţiei în ţară. 26,2% dintre cetăţenii care au participat la sondaj au răspuns că reformele contribuie în măsură considerabilă la dezvoltarea democraţiei, 24% cred că în măsură neînsemnată. O încredere mai mare în faptul că reformele contribuie la dezvoltarea democraţiei a fost exprimattă de 8,5% dintre respondenţi. 3,5% s-au abţinut să răspundă.

Oamenii au fost întrebaţi care va fi situaţia în ţară după alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. De faptul că starea de lucruri după alegerile preşedintelui urmează să se schimbe spre bine sînt siguri 46,7% dintre respondenţi, 27,8% dintre cei chestionaţi consideră că nimic nu se va schimba, 20,5% cred că va fi şi mai rău. Restul – 5,4% - s-au abţinut să răspundă.

Acest sondaj a fost unul ordinar, în care majoritatea populaţiei şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu situaţia din ţară. În cadrul sondajului, efectuat recent de Compania “CBS-AXA” la comanda Institutului IDIS „Viitorul”, 82% dintre respondenţi şi-au exprimat opinia că ţara se mişcă într-o direcţie greşită. Cele mai importante probleme cetăţenii le consideră sărăcia (58,5%), corupţia (46,1%), preţurile mari la produse şi servicii (45,6%), şomajul (44,5%) şi viitorul copiilor (43,7%).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?