Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Liceul Teoretic Agricol din Chişinău va fi lichidat

1 oct. 2016,, 14:00   Societate
6592 0
Теоретический сельхозлицей Кишинева будет ликвидирован
Foto: noi.md

Liceul Teoretic Agricol din Chişinău va fi lichidat. Decizia respectivă a fost adoptată de Guvern din iniţiativa Ministerului Agriculturii, informează NOI.md.


După cum a menţionat şeful instituţiei de profil, Eduard Grama, Liceul Teoretic Agricol din Chişinău a fost creat în anul 1992 în scopul aprofundării cunoştinţelor elevilor din localităţile rurale în domeniul ştiinţelor exacte şi agriculturii pentru continuarea instruirii agrare.

El pregătea liceenii de înmatricularea la facultăţile de profil ale Universităţii Agrare de Stat din Moldova. Însă crearea liceelor în mai multe unităţi administrativ-teritoriale ale ţării a eliminat necesitatea liceului cu profil agricol, cu atît mai mult că numărul absolvenţilor lui care îşi continuă studiile la Universitatea Agrară de Stat s-a redus considerabil – de la 16 studenţi în anul 2010 pînă la 6 studenţi în 2014 şi 3 studenţi – în 2015.

Ministerul Agriculturii a considerat ineficientă activitatea Liceului Teoretic Agricol din Chişinău pentru dezvoltarea studiilor specializate şi a decis să-l lichideze pentru a reduce cheltuielile statului. În anul 2015, pentru remunerarea personalului şi cotizaţii la Fondul social, de la bugetul de stat au fost alocați 1,78 mil. lei.

S-a stipulat că în anul de studii 2016-2017 va fi suspendată înmatricularea la liceul nominalizat, iar în anii 2017-2018 numărul elevilor lui va constitui 78 de persoane. După lichidarea Liceului, ei vor fi transferaţi la alte licee din Chişinău sau la cele de la locul de domiciliu. Totodată, elevii din alte localităţi care îşi fac studiile în capitala Moldovei vor fi cazaţi la căminele studenţeşti ale Universităţii Agrare de Stat. Se prevede, de asemenea, identificarea unor noi locuri de muncă în alte instituţii de învăţămînt pentru 24 de profesori ai Liceului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?