X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nissan Micra, generația cinci: revoluția a început

30 sep. 2016,, 16:35   Ştiri Auto
4192 0

Фото: nissan

Noul Nissan Micra de generația a cincea, în premieră prezentat publicului la Salonul Auto din Paris,2016, reprezintă înțelegerea deplină a tot ce prezenta acest model anterior. Nissan Micra nu e o simplă provocare - este o revoluție !

Predestinat Europei, cea mai mare piață de hatchbeck, Nissan Micra din generația cinci a fost creat pentru a atrage atenția cu liniile caroseriei sale. Mașina este mai joasă, mai lată și mai lungă, fapt care a permis lărgirea salonului, și este mai tehnologizată ca predecesorii săi. Modelul are un motor turbo mai compact, un șasiu manevrabil și numeroase sisteme de securitate noi.

«Acum30 de ani, la apariția primului Micra,vorbeam despre o revoluție pe segmentul hatchbeck subcompacte și despre un nou capitol în istoria Nissan. Micra de generația cicni este nu mai puțin revoluționar. Modelul va depăși așteptările automobiliștilor, - a spus Carlos Ghosn, Președinte și Director executiv-senior Nissan Motor. — Noul Micra va apare pe piață după așa modele strălucite, ca Qashqai, Juke și Murano, el subliniază poziția noastră de lideri al designului . Intenționăm să ocupăm pozițiile de sus, în Europa, pe segmentul B — cel mai mare și cel mai complicat, din punct de vedere al competitivității, segment al pieței mondiale».

Fidel conceptuluiSway, prezentat la Salonul din Geneva în a.2015, Micra de generația cinci întruchipează noua viziune a designului de la Nissan. Noul Micraposedă caracteristicile unui automobil revoluționar. Grilajul radiatorului expresiv, în stil V-motion, de la care pleacă linii ascuțite spre partea din spate a caroseriei, faruri în formă de bumerang și un acoperiș care ”planează” — un alt element specific al designului Nissan, el creează senzația de spațiu în salon. Alte elemente de design specific – mânerele ascunse ale portierelor/spate , acoperișul alungit cu spoiler, care îmbunătățește aerodinamica și aspectul automobilului.


Aspectul mașinii este subliniat de 10 culori aprinse ale caroseriei, inclusiv Energy Orange. Elemente suplimentare de personalizare a exteriorului și a interiorului permit 125 de ansambluri diferite, astfel proprietarii noului Micra își pot crea automobilul după propriul plac.

Caroseria și ampatamentul lărgite fac ca noul model să dispună de un salon extrem de spațios pentru clasa respectivă. Cu o atenție sporită a fost tratat confortul șoferului – există posibilitatea reglării exacte a scaunului, amplasarea lui mai joasă, fapt care asigură securitatea șofatului și un spațiu mai mare deasupra capului. Panoul frontal în formă de planor dă senzația de energie și spațiu în salon.

Tehnologiile

Intelligent Mobility, sistemul de mobilitate inteligentă Nissan, este întruchipat în noul Nissan Micra. Dotarea tehnică a nouluiMicra conține sistemele de securitate Nissan, în toate completările. Anterior prezente doar în automobilele de clasa premium, aceste funcții prevăd sistenele optice, inclusiv Intelligent Around View Monitor și sistemul activ de control al benzii de circulație Lane Departure Prevention. În premieră pentru modelul european Nissan există sistemul inteligent de frânare urgentă (Intelligent Emergency Braking) cu funcția de depistare a pietonilor, dar și sistemele de citire a semnelor rutiere și de prevenire despre prezența obiectelor în zonele ”oarbe”. Toate aceste tehnologii de securitate sunt blocuri ale sistemului de dirijare autonomă și fac parte din concepția Nissan Intelligent Mobility.

O particularitate specifică pentru Micra de generația cinci este noul sistem acustic Bose® Personal® cu 6 difuzoare(elaborat împreună cu Bose ). Este primul sistem acustic optimizat pentru ca șoferul să audă grație difuzoarelor Bose UltraNearfield™, utilizate împeună cu blocul audio virtual Bose PersonalSpace™, montat în suportul pentru cap al scaunului șoferului, fapt care asigură calitatea înaltă a sunetului. Pasagerilor le va plăcea sunetul difuzoarelor Bose Super65 montate în fiecare portieră, și a difuzoarelor de frecvență înaltă incorporate în montanții/față.

Noul Micra este dotat cu un display color de 7 inch, pe centru, prin care este dirijat sistemul audio, sistemul navigare, sistemul telefonie mobilă, aplicațiile și sistemul de dirijare sonoră Siri prin Apple CarPlay.

Șasiul și motopropulsoarele

Micra de generația cinci are în dotare Active Ride Control pentru mai mult confort al șoferului, și sistemul Active Trace Control pentru o manevrabilitate mai bună. Aceste sisteme permit îmbinarea satisfacției de la șofat cu siguranța la trafic. Anterior aceste inovații erau accesibile doar proprietarilor de Nissan Qashqai și X-Trail. Ca opțiune suplimentară este oferită servodirecția cu motor electric , care asigură sensibilitatea sporită a volanului și legătura inversă mai exactă.

Izolarea acustică a fost în centrul atenției elaboratorilor – reducerea zgomotului de pe drum și cel al motorului. Noul Nissan Micra utilizează materiale cu calități de izolare acustică deosebite, iar aerodinamica automobilului este optimizată grație unor panouri speciale, care acoperă partea inferioară a mașinii. Aerodinamica excepțională a fost obținută prin unirea acoperișului cu spoilerul/spate. Astfel coeficientul rezistenței aerodinamice (Cх) la noul Micra este de doar 0,29 — cel mai înalt pentru hastchback.



La elaborarea noului Micra scopul principal a fost reducerea consumului. Noul model va avea un motor turbo pe benzină de 0,9 litri, cu trei cilindri , și un diesel de 1,5 litri. Ambele variante - de 90 c.p. Ulterior gama motoarelor va fi completată de motorul pe benzină, cu capacitate atmosferică, de 73 c.p. Aceste motoare apropie realizarea concepției Nissan Intelligent Mobility.

Micra de generația cinci va depăși așteptările clienților de pe segmentul B – noul automobil îmbină stilul irepetabil, tehnologiile avansate și parametrii tehnici excelenți. Designul noului Nissan Micra și gama largă de culori pentru caroserie le va permite proprietarilor să se simtă mereu în centrul atenției, iar spațiul din salon și utilajele moderne vor atrage clienții dornici să găsească pe segmentul B un automobil cu posibilități largi , precum și pe cei care preferă un automobil compact cu un grad de confort sporit.

Noul Nissan Micra va fi produs în Europa la uzina companiei Renault (Flaine, Franța), din Alianța Renault-Nissan. Vânzările în Europa vor începe în martie, 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?