X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dumitru Ciubașenco – candidat la funcția de Președinte al Moldovei

29 sep. 2016,, 12:38   Politică
3115 1
Дмитрий Чубашенко – кандидат на пост Президента Молдовы!
Foto: ru1.md

CEC l-a înregistrat oficial pe Dumitru Ciubașenco în calitate de candidat la funcția de președinte al Moldovei, din partea „Partidului Nostru”. Pentru această decizie au votat unanim toți membrii Comisiei Electorale Centrale.


„Astăzi am fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al Moldovei. Sîntem convinși că vom demonstra un rezultat bun la alegeri”, a declarat Ciubașenco. „Ați văzut rezultatele sondajelor. Sînt mulțumit de ele, după doar trei săptămîni ale activității mele politice, am atins rezultate excelente. Avem un mare potențial, inclusiv pe cîmpul electoratului indecis, cu care intenționăm să lucrăm”, a adăugat el.

Ciubașenco a subliniat că campania electorală va fi una foarte activă. Potrivit lui, deja în prima săptămînă sînt planificate peste 50 de întîlniri în toată Moldova. Mai mult, trebuie să aibă loc și întîlniri cu reprezentanții diasporei moldovenești peste hotare.



Cum s-a menționat anterior, în cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, Ciubașenco împreună cu președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și grupul de inițiativă au vizitat zeci de orașe și sate din Moldova, fiind întîmpinați pretutindeni cu căldură și urări de bine, inclusiv la alegeri. „În buletin va fi simbolul electoral – un dreptunghi cu numele lui Renato Usatîi. De aceea, dacă cineva nu va recunoaște din prima numele meu, să găsească numele lui Usatîi. Așa cum a spus Renato Gheorghievici, „Ciubașenco sînt eu, eu sînt Ciubașenco”, a menționat atunci Ciubașenco.



Anterior, Dumitru Ciubașenco a confirmat că obligațiunile sale și ale „Partidului Nostru” rămîn aceleași: semnarea decretului privind dizolvarea Parlamentului, desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. El a comunicat că proiectul decretului este deja pregătit și va fi făcut public după demararea campaniei electorale, împreună cu argumentarea politico-juridice ale acestuia. „În argumentarea politică se menționează clar, de ce actuala guvernare este ilegală și de ce aceasta trebuie să plece. Partea juridică argumentează de ce un asemenea decret prezidențial este legitim și legal”.

De asemenea, Ciubașenco a respins zvonurile provocatoare, difuzate de actualul regim de guvernare. „În timpul deplasărilor noastre, am auzit diferite speculații, insinuări, precum că noi ne vom retrage de la alegeri. Candidatul „Partidului Nostru” nu se va retrage din alegeri. A te retrage de la alegeri, ar înseamna trădarea așteptărilor alegătorilor noștri, care ne-au spus în zeci de sate și orașe – mergeți pînă la capăt, dizolvați Parlamentul, obțineți alegeri anticipate”.

Înregistrarea candidatului a precedat etapa de colectare a semnăturilor, la încheierea căreia Ciubașenco a transmis la Comisia Electorală Centrală peste 25 de mii de semnături, colectate în susținerea sa în întreaga țară. În total, la CEC au fost transmise peste 900 de liste de subscripție. Semnăturile au fost colectate în 32 de raioane și municipii ale țării (în condițiile unui minim de 18), inclusiv, în 26 dintre raioane au fost colectate peste 600 de semnături.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?