Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un nou program de colaborare cu Transnistria, prezentat de ONU şi Ambasada Suediei

29 sep. 2016,, 12:30   Politică
2306 0
ООН и посольство Швеции представили программу сотрудничества с Приднестровьем
Foto: novostipmr.com

ONU şi Ambasada Suediei în Republica Moldova au prezentat miercuri la Tiraspol noul program de colaborare cu Transnistria.


Potrivit site-ului Ministerului de Externe al autoproclamatei RMN, programul a fost prezentat la întrevederea cu viceministrul Afacerilor Externe, Dmitri Palamarciuk, de către şeful Secţiei cooperare pentru dezvoltare a Ambasadei Suediei, Adam Amberg, adjunctul reprezentantului permanent al UNDP în RM, Narine Sahakyan, precum şi reprezentanţii mai multor agenţii ONU.

Potrivit lor, noul program prevede realizarea unor proiecte pe trei direcţii: crearea condiţiilor pentru protejarea şi dezvoltarea persoanelor cu dizabilităţi, lupta cu HIV/SIDA şi tuberculoza, asistenţă pentru femei în situaţii de criză. Programul este prevăzut pentru doi ani şi va fi implementat de agenţiile ONU cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei, în strînsă cooperare cu ministerele şi instituţiile de profil din Transnistria în cadrul implementării recomandărilor expertului superior al ONU pentru drepturile omului, Thomas Hammarberg.

Palamarciuk le-a adus mulţumiri oaspeţilor, menţionînd că "cooperarea cu agenţiile ONU, cu Ambasada Regatului Suediei şi cu Agenţia Suedeză pentru cooperare şi dezvoltare internaţională atinge cele mai sensibile direcţii, este orientată spre necesităţile oamenilor şi ţine cont de dorinţele organelor competente ale Transnistriei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?