Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Superiahtul unui miliardar rus a fost declarat cel mai bun din lume

29 sep. 2016,, 01:00   Externe
3179 0

Суперъяхту российского миллиардера признали лучшей в мире
Foto: lenta.ru

Superiahtul de 70 de metri „Galactica Super Nova” al miliardarului Vaghit Alekperov a învins la Expoziția internațională „Monaco Yacht Show”, fiind desemnat cel mai bun în categoriile „Cel mai bun iaht nou” și „Cel mai bun design”, informează miercuri YachtHarbour.


Iahtul miliardarului rus a fost construită în Olanda, pe șantierul naval Hessen, într-un timp record – 41 de luni. „Galactica Super Nova” a concurat cu alte 13 iahturi, două dintre care au împărțit premiile cu nava omului de afaceri rus.
Astfel, iahtul de 70 de metri „Sybaris” a obținut premiul pentru design exterior, iar iahtul „Genesi” de 47 de metri a fost desemnat drept cel mai ecologic. Acest iaht a fost scos la vînzare contra sumei de 26,5 milioane de euro.

În luna mai șantierul naval Hessen a încheiat testările și a transmis iahtul „Galactica Super Nova” clientului. În timpul testelor iahtul a atins o viteză de circa 56 km/oră. Nava atinge viteza maximă în doar 75 de secunde datorită unei structuri inovaționale a motorului.

Corpul navei este din aluminiu, iar designul a fost elaborat de firma „Espen Øino”. Iahtul are 6 camere și o capacitate de 12 pasageri. Prețul iahtului nu a fost divulgat.

„Galactica Super Nova” este cel mai mare iaht din istoria firmei. În cadrul „Monaco Yacht Show” a avut loc premiera oficială a navei. De menționat că anteriorul său iaht „Galactica”, de 50 de metri, Alekperov l-a vîndut în primăvara anului 2016.

Omul de afaceri rus Vaghit Alekperov este directorul și principalul proprietar al companiei „Lukkoil”. „Forbes” estimează avearea lui Alekperov la 8,9 miliarde de dolari SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?