Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comercianții de uraniu și cesiu, reținuți chiar în „inima” Chișinăului

28 sep. 2016,, 15:45   Societate
2941 1
Торговцев ураном и цезием задержали в самом «сердце» Кишинёва
Foto: sputnik.md

În centrul Chișinăului astăzi, 28 septembrie. au fost reținuți presupușii comercianți de substanțe radioactive.


Reținerea a avut loc în fața mulțimii de martori. După cum am mai comunicat, angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI) au oprit o mașină cu suspecții chiar în centrul Chișinăului și i-au încătușat chiar în fața numeroșilor trecători, relatează NOI.md.

În vehicul se aflau trei bărbați, unul dintre ei a fost eliberat. Ceilalți doi sînt suspectați de comerțul ilegal cu mercur, cesiu și alte substanțe radioactive. Operațiunea specială de reținere a acestora a avut loc după ce ofițerii INI au oprit un vehicul suspect în Piața Marii Adunări Naționale și i-au forțat pe șofer și pasageri să părăsească salonul.

Reprezentanta Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Investigații Diana Sochircă a menționat că este vorba despre comerț cu diferite substanțe radioactive, inclusiv uraniu și cesiu. Ea a promis să ofere detalii publicului mai tîrziu.
Pentru contrabandă cu substanțe radioactive Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la cinci ani sau o amendă de pînă la 600 de unități convenționale (circa 30 mii de lei – nota red.).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?