Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Antrenorul echipei naționale de fotbal a fost concediat din cauza scandalului de mită

28 sep. 2016,, 13:05   Externe
2611 1

Тренера сборной по футболу уволили из-за скандала со взяткой
Foto: lenta.ru

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a reziliat contractul cu antrenorul Sam Allardyce. Specialistul a fost concediat după publicarea rezultatelor anchetei ziarului Telegraph.


După articolul, care a fost publicat marți, 27 septembrie, în ziarul Telegraph, candidatura lui Allardyce a fost recunoscută de către Asociația de Fotbal drept corespunzătoare cu statutul selecționatei naționale a Angliei, contractul cu specialistul fiind reziliat. Allardyce a recunoscut că a acționat în mod greșit, prezentînd scuzele de rigoare.

Interimatul funcției de antrenor principal va fi asigurat de asistentul său Allardyce Gareth Southgate. El va conduce echipa în meciurile cu Malta, Slovenia, Scoția și Spania. FA a început imediat să caute un antrenor.

La 27 septembrie ziarul Telegraph a comunicat că Allardyce a pretins de la o oarecare companie asiatică mită în sumă de 400 de mii £ pentru mediere. Compania intenționa să opereze pe piața de transfer engleză, intenționînd să eludeze normele în vigoare în Anglia. Allardyce, potrivit comunicatului Telegraph, intenționa să-i ajute în acest sens contra acestei sume.

Jurnaliștii Telegraph au participat la negocieri, prezentîndu-se în calitate de reprezentanți ai companiilor asiatice. În conversația cu ei Allardyce le-a cerut bani în schimbul ajutorul său în ocolirea regulilor.

Discuțiile au avut loc la Hong Kong și Singapore, încă înainte ca Allardyce să fi fost angajat în fruntea selecționatei Angliei. Ca dovadă Telegraph a publicat fotografia antrenorului, făcută în timpul negocierilor. Jurnaliștii ziarului, sub masca reprezentanților companiei din Asia s-au întîlnit cu viitorul antrenor de două ori. În timpul ambelor întîlniri Allardyce a declarat că știe cum pot fi evitate regulile drepturilor de proprietate asupra jucătorilor, în scopul de a cîștiga bani semnificativi. Era vorba despre milioane de lire sterline.

Ancheta ziarului a durat zece luni. Scopul acesteia a fost nu numai demascarea lui Allardyce, ci al corupției din fotbalul englez, în general.

După publicarea materialului ziarului Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunțat desfășurarea unei anchete împotriva Allardyce. FA a convocat o reuniune de urgență, la care a participat șeful Asociației Greg Clark și directorul executiv Martin Glenn. În cadrul ședinței a fost luată decizia de demitere a antrenorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?