Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova au fost lansate Zilele regiunii de dezvoltare nord

27 sep. 2016,, 10:00   Economie
2200 1
В Молдове стартовали "Дни регионального развития северного региона"
Foto: esp.md

Agenţia pentru Dezvoltare Regională "Nord" organizează ediţia a patra a Zilelor regiunii de dezvoltare Nord, care se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 22 octombrie.


Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului regional pentru dezvoltare "Nord", Ion Leucă, a spus că "Zilele regiunii de dezvoltare nord au devenit o platformă de dialog tradiţională, care poate deveni model pentru alte regiuni ale Republicii Moldova".

Directorul Agenţiei, Ion Bodrug, a spus că, pe 29 septembrie, la Bălţi se va desfăşura simpozionul ştiinţifico-practic internaţional "Competitivitatea regională bazată pe cercetare, inovare şi transfer tehnologic" .

Pe 30 septembrie va fi organizată ediţia a treia a forumului economic "Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord".

Totodată, pe 1 octombrie, la Bălţi va avea loc Festivalul Mierii, pe 2 octombrie va avea loc Festivalul Plăcintelor şi Sarmalelor, care se va desfăşura în raionul Sîngerei, iar pe 9 octombrie, la Soroca va avea loc un turneu regional de volei cu participarea echipelor feminine din cadrul administraţiilor publice locale.

La evenimente va participa şi o misiune a oamenilor de afaceri din Letonia, iar odată cu aceasta, va fi desfăşurată şi Ziua cooperării Letoniei cu Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?