X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liderul de la Tiraspol a promis la Moscova să nu atace Moldova

24 sep. 2016,, 11:00   Politică
4062 2
Шевчук пообещал в Москве «не нападать на Молдову»
Foto: lenta.ru

Transnistria nu are nici un fel de planuri de atac asupra Ucrainei şi Moldovei.


Despre aceasta a declarat liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el susţine că aplicaţiile militare care se desfăşoară în Transnistria, inclusiv cu participarea trupelor ruseşti, sînt determinate de necesitatea de a-şi îndeplini pe deplin funcţiile.

"Prezenţa unităţilor militare arată necesitatea ca ele să se antreneze, să fie pregătite. Şi acest lucru este normal, aşa se întîmplă în toate ţările. O armată fără pregătire şi fără antrenamente nu este armată", a spus preşedintele autoproclamatei RMN, care a subliniat că "pregătirea militară se va desfăşura pînă cînd nu vor fi luate hotărîri politice care să asigure securitate pentru Transnistria în perspectivă de lungă durată".

Potrivit lui, exerciţiile Grupului Operativ al Trupelor Ruseşti şi ale armatei transnistrene "sînt orientate, în primul rînd, spre realizarea doctrinei de apărare, spre protejarea cetăţenilor care locuiesc în Transnistria de diferiţi extremişti care ar putea face ceea ce fac ei cînd oamenii mor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?