Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Shinzo Abe, primul lider nipon care efectuează o vizită în Cuba

23 sep. 2016,, 20:00   Externe
2754 0

Кубинский визит японского премьер-министра не удался
Foto: lenta.ru

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a devenit joi primul lider nipon care a efectuat o vizită oficială în Cuba, relatează mass-media locale, informează agenția de presă DPA.


Abe a avut o întrevedere cu președintele cubanez Raul Castro, cu care a discutat despre relațiile economice și comerciale dintre cele două țări.

'Companiile japoneze devin tot mai interesate de Cuba', a declarat Abe, potrivit publicației Partidului Comunist cubanez, Granma. 'Cred că ele își pot aduce contribuția în Cuba, care își îmbunătățește în prezent modelul socio-economic', a adăugat premierul nipon.

Cuba a început să se deschidă treptat în fața investițiilor și comerțului străin, însă economia națională a insulei rămîne ferm reglementată de guvernul comunist.

Numeroase delegații guvernamentale și din domeniul afacerilor au efectuat vizite în Cuba, pentru a lua pulsul situației din această țară și a căuta oportunități pentru investiții.

În ultimii 10 ani, reformele economice ale lui Raul Castro au încercat să concentreze intervenția statului în domenii strategice precum turismul, industria și cercetarea științifică, unde a admis afacerile private, într-o schimbare istorică.

Cuba caută în prezent noi parteneri economici, în condițiile în care principalul său aliat, Venezuela, se confruntă cu probleme interne și economice majore.

În 2014, SUA și Cuba au anunțat restabilirea relațiilor diplomatice, care au fost înghețate timp de 50 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?