Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primarul orașului Charlotte a decretat stare de asediu

23 sep. 2016,, 12:40   Externe
2393 1

В американском городе Шарлотт введен режим чрезвычайного положения
Foto: libertatea.ro

După ce sute de oameni au protestat pentru a treia noapte pe străzile din Charlotte, statul american Carolina de Nord, pentru a-și exprima furia după ce poliția a împușcat din nou un alt bărbat de culoare, primarul orașului a declarat joi noaptea stare de asediu.


Miercuri şi joi noaptea ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine au luat amploare şi cel puțin o persoană a fost împuşcată, iar un poliţist a fost rănit. Protestatarii s-au confruntat cu forţele de ordine şi joi seara, într-o demonstraţie şi mai violentă după ce familia victimei Keith Scott a declarat că după vizionarea înregistrării tragediei, au rămas cu „mai multe întrebări decît răspunsuri”.

Aceștia au blocat sub privirile Gărzii Naționale chiar și o autostradă importantă, iar poliția a tras cu gaze lacrimogene și ceea ce părea a fi gloanțe de cauciuc, pentru a-i dispersa. Manifestanții agitau pancarte care proclamau „Încetați să ne ucideți!” și „Rezistența este frumoasă”, iar în timp ce unii dintre ei mărșăluiau, alții stăteau întinși pe jos.

În urma conflictelor de stradă, primarul din Charlotte, Jennifer Roberts, a decretat la miezul nopţii starea de asediu, o măsură pe care pînă atunci evitase să o ia. Aceasta va fi menținută pînă la ridicarea stării de urgență.

Trei nopți consecutive de proteste violente


Imediat după instaurarea stării de asediu, cîteva grupuri de oameni, s-au adunat într-un cartier din centrul oraşului american și au protestat pașnic. Aceștia le-au cerut autorităţile să facă publice înregistrările care au surprins momentul în care Scott a fost împuşcat de poliţişti în parcarea complexului în care locuia, în partea de est a oraşului și care au fost puse deocamdată doar la dispoziţia rudelor.

Manifestanții, care au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv, protestează împotriva uciderii lui Keith Lamont Scott, un negru de 43 de ani, care a fost împușcat de poliție — potrivit familiei sale — în urma unei erori flagrante marți seara în parcarea unui imobil.

Avocatul familiei Scott, Justin Bamberg, a declarat că „forţele de ordine i-au comandat bărbatului să facă anumite lucruri, dar el nu s-a apropiat de aceştia în mod agresiv şi nici nu a ridicat mîna sau nua devenit violent la adresa lor niciun moment. El a precizat că este imposibil să îţi dai seama din acele filmări ce şi dacă domnul Scott ţinea ceva în mână.

Autorităţile au afirmat că Scott avea o armă de foc la el, ceea ce este permis de legea locală. A urmat o confruntare, în care ofiţerii s-ar fi simţit ameninţaţi de bărbat, aşa că au deschis focul şi l-au ucis. Poliţistul implicat, Brentley Vinson, ar fi intrat în concediu până la finalizarea anchetei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?