X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Locuitorii Ciocanei, obosiți de construcțiile spontane ale liberalilor (VIDEO)

22 sep. 2016,, 15:40   Capitala
3772 2
Жители Чекан устали от спонтанных застроек либералов
Foto: noi.md

Locuitorii unui bloc de pe strada Nicolae Milescu-Spătaru s-au plîns de neplăcerile create de construcția unui bloc în curtea lor.


Reprezentanta locuitorilor, Svetlana Lupașcu, a declarat în cadrul ședinței Consiliului municipal de astăzi, 22 septembrie, că blocul de locuit din sectorul Ciocana este construit cu încălcarea regulamentului de construcții. Ea a transmis solicitarea locuitorilor privind atragerea proprietarilor companiei „D&D” la răspundere, relatează NOI.md.

Potrivit locatarilor, după demararea lucrărilor de construcții ilegale, în blocul nr.23 din strada Nicolae Milescu Spătaru au apărut numeroase defecțiuni. Lucrările de construcții ilegale au dus la spargerea țevii de canalizare și apariția crăpăturilor în fundamentul blocului. „Subsolurile din blocul nostru sînt permanent inundate, iar pe pereți au apărut crăpături. Totul a pornit după ce în curtea blocului nostru au demarat lucrările de construcție. Nimeni nu a cerut permisiunea locatarilor pentru această construcție. Nimeni nu ne va oferi apartamente noi dacă, nu dă Doamne, casa noastră se va prăbuși. Solicităm consilierilor municipali să nu rămînă indiferenți și să ne ajute”, a apelat la aleșii locali locuitoarea blocului de la Ciocana Svetlana Lupașcu.

Potrivit ei, locuitorii au cerut tragerea la răspundere a proprietarilor companiei „D&D”, care aparține membrului Partidului Liberal Iurie Dîrda. Ea a adăugat că locuitorii au dreptul să pretindă la un prejudiciu moral și material.

Reamintim că în iulie paza de pe șantierul din apropierea blocului nr.23 din strada Milescu-Spătaru a intrat în conflict cu locuitori. Au fost colectate cîteva sute de semnături, cu solicitarea retragerii autorizației de construcție a unui bloc de cinci etaje. La 25 iulie primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a deplasat la locul incidentului și le-a dat locuitorilor asigurări că autorizația este retrasă. Însă deja în următoarea zi muncitorii au încercat să ridice garduri în jurul șantierului, iar paza a aplicat forță fizică pentru dispersarea locuitorilor nemulțumiți.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?