X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

„Moldox” – festivalul de film documentar ce debutează la Cahul

22 sep. 2016,, 13:20   Societate
2668 1

Foto: rtr.md

În perioada 25-29 septembrie, la Cahul va debuta Festivalul Internațional de Film Documentar, și nu unul obișnuit, dar pentru schimbarea socială – „Moldox”.


Evenimentul își propune să impulsioneze societatea spre unele modificări sociale, fiind axat pe probleme actuale, informează NOI.md.

În cadrul festivalului vor avea loc, în primul rînd, proiecții de filme documentare străine, subtitrate; se vor desfășura activități culturale, workshopuri, masterclassuri și vizează persoanele care doresc să creeze schimbări sociale prin intermediul filmului documentar.

Cea dintîi ediție se va concentra pe trei teme actuale atît la nivel local, cît și la cel global: exodul, libertatea de exprimare, pămînt și oameni. Toate aceste subiecte se vor regăsi în filmele documentare pregătite pentru publicul larg.

Programul Festivalului va începe pe 25 septembrie, la ora 11.00, unde va avea loc o discuție pe tema: „Moldova 25 de ani. O încercare de bilanț. O discuție pornind de la două cărți”.

Printre proiecțiile ce vor putea fi urmărite la Festival se numără: „Europa, la o săritură”, „Așteptînd luna august”, „Păhărelul cu trei bani”, „Captivi între zidari”, „Un colț uitat de lume”, „Goana după pămînt” și altele.

Pe lîngă filme documentare și discuții, oaspeții Festivalului vor putea fi prezenți și la vernisări de expoziții. Tot la această ediție vor fi prezenți și invitați speciali din străinătate: Vasile Ernu – scriitor, publicist, România, Alexandru Pascalidou – Suedia, VikaJigulina – DJ și producător de muzică, MoritzSievert – Germania.

„MoldoxCountryside” va fi o continuitate a festivalului, iar autorii proiectului vor organiza proiecții de film în satele cel mai puțin accesibile din regiunea Cahul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?