Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mișcarea „Voievod” i-a trimis o scrisoare premierului Filip

21 sep. 2016,, 16:30   Societate
5001 4

Foto: noi.md

Mișcarea de Tineret „Voievod”, în frunte cu președintele Nicolae Pascaru, i-a trimis o scrisoare premierului Pavel Filip.


Reprezentanții Mișcării au abordat o problemă actuală cu care se confruntă tot mai des Chișinăul și i-au cerut ajutorul în soluționarea acesteia, transmite NOI.md.

Cei de la „Voievod” s-au referit la cerșetoria stradală a copiilor și persoanelor care se dau drept invalide. „Pe străzile Chișinăului sînt observați tot mai mulți copii care cerșesc. Adesea aceștia nu prezintă anumite semne că ar fi invalizi sau săraci, ceea ce ne face să concluzionăm că acest fenomen are un caracter organizat. Mai mult decît atît, în încercarea de a stabili contact cu ei, de a-i înțelege ce îi motivează să cerșească, am depistat că aceștia au un caracter extrem de agresiv, lucru inacceptabil în societatea pe care și-o doresc cetățenii țării. La fel, presupunem că aceștia sînt consumatori de droguri, alcool și alte substanțe stupefiante, ceea ce este un lucru și mai îngrozitor”, scrie în scrisoare.

Membrii Mișcării specifică faptul că încearcă să colaboreze cu alte asociații nonguvernamentale pentru a soluționa problema în cauză, dar se ciocnesc cu mai multe greutăți. Din acest considerent, aceștia vin și cu cîteva cerințe către premierul Filip:

„Pentru a rezolva definitiv această problemă, facem apel către Dumneavoastră:

1) Să cereți o implicare mai activă din partea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerului Tineretului și Sportului în vederea determinării cauzelor și înlăturării consecințelor aflării acestor tineri în stradă și participării lor la scheme ilegale, inclusiv prin elaborarea programelor comune pentru aceștia;

2) Să dispuneți elaborarea unor propuneri de modificare a Codului contravențional al Republicii Moldova în vederea înăspririi legislației, în partea ce ține de tolerarea cerșitului;

3) Să vă autosesizați pe marginea acestui fenomen periculos și să dispuneți elaborarea unui set suplimentar de măsuri în planul dumneavoastră de activitate”.

Pe final, se menționează ca Mișcarea „Voievod” este dispusă să se implice la toate etapele de rezolvare a acestei probleme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?