Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Corupția și sărăcia rămîn cele mai grave probleme în Moldova

21 sep. 2016,, 16:15   Societate
2960 0

Foto: agora.md

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului a efectuat un sondaj în rîndul societății civile și a aflat părerea persoanelor privind situația actuală din Moldova.



Eșantionul acestora este de trei mii de persoane, iar 75% dintre ei au menționat că vor merge să voteze la alegerile prezidențiale din octombrie, transmite NOI.md.

Potrivit sondajului, 74% dintre cei chestionați sînt de părere că Uniunea Europeană este un actor important în dezvoltarea țării. Cetățenii țării au întocmit și o listă a celor mai grave probleme întîlnite în Moldova: 41% consideră că o problemă stringentă este corupția, urmează apoi sărăcia, condițiile dificile de trai. Pe locul patru se situează instabilitatea politică, migrația și prețurile mari, pe locul cinci - șomajul.

15% dintre cei chestionați consideră că situația din Republica Moldova este una bună sau neutră comparativ cu doi ani în urmă; 11% spun că situația nu s-a schimbat în comparație cu anul 2014, iar 72% afirmă că totuși în prezent situația s-a agravat comparativ cu anii precedenți.

În lista instituțiilor în care cetățenii moldoveni au încredere se numără: familia și persoanele cunoscute; instituțiile religioase; primăria; organele de drept.

Sondajul în cauză face parte din campania de informare și de educare a opiniei publice, dar și de exercitare a presiunii democratice asupra implementării reformelor democratice europene, numită „Aderă Acum”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?