Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Un fost președinte republican a afirmat că va vota cu democrata Clinton

21 sep. 2016,, 13:40   Externe
1881 0

СМИ сообщили о намерении Буша-старшего голосовать за Клинтон
Foto: lenta.ru

Fostul președinte republican George H. W. Bush a afirmat că va vota cu democrata Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.


Pînă acum, Bush senior a refuzat că anunțe care este opțiunea sa, însă se arătase împotriva lui Donald Trump, candidatul republican la alegerile din SUA. Declarația apare cu doar 49 de zile înainte de alegerile prezidențiale, dar și cu mai puțin de o săptămînă înainte de prima dezbatere între Hillary Clinton și Donald Trump.

George H.W. Bush a făcut această declarație la o recepție la care au luat parte aproximativ 40 de persoane. El i-a spus lui Kathleen Hartington Kennedy Townsend, fiica lui Robert F. Kennedy, că va vota pentru Hillary Clinton, iar mai mulți oameni aflați în apropiere au auzit această afirmație.

Ulterior, Kathleen Hartington Kennedy Townsend a postat o fotografie pe o rețea de socializare în care apare dînd mîna cu fostul preşedinte George H.W. Bush. Alături de imagine, ea a comentat: “Preşedintele mi-a spus că va vota cu Hillary!!”.

Reprezentanții familiei Bush au refuzat să comenteze public această afirmație. Mai mult, echipa fostului lider republican s-a arătat dezamăgită de faptul că declarația acestuia, făcută în cadrul unei conversații private, a ajuns în spațiu public.

Managerul de campanie al lui Donald Trump a afirmat însă, pentru CNN, că îl respectă pe “fostul președinte în vîrstă de 92 de ani”, dar și că respectă decizia acestuia.

“Este ironic că ar vota cu soția omului care l-a scos din cursă”, a continuat Kellyanne Conway, amintit astfel de alegerile din 1992, cînd George senior a fost învins de Bill Clinton.

Tensiuni în partidul republican


Afirmația fostului președinte republican scoate din nou la lumină tensiunile din cadrul partidului. Liderii republicani nu s-au grăbit să-și arate susținere pentru Donald Trump, după ce acesta a cîștigat nominalizarea. Mai mult, fostul candidat la alegerile prezidențiale Mitt Romney l-a criticat adesea pe acesta, afirmând că Donald Trump nu este capabil să ocupe fucția de președinte. Alți republicani importanți și-au declarat susținerea pentru “candidatul republican”, evitînd însă să îi spună acestuia pe nume.

Oficial, foștii președinți Bush au păstrat tăcerea privind acest scrutin prezidențial. Cu toate acestea, mai mulți consilieri ai celor doi și-au arătat susținerea față de Hillary Clinton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?