X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Moldova și Qatar vor impulsiona colaborarea în domeniul agroindustrial

19 sep. 2016,, 14:00   Economie
2463 0
Молдова и Катар активизируют сотрудничество в сфере АПК
Foto: sharji.net

Qatar este dispus să impulsioneze colaborarea cu Republica Moldova în domeniul agroindustrial și să investească în dezvoltarea acestui complex, informează NOI.md.


Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, declarația a fost făcută de ambasadorul Qatarului în Moldova, Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki, în cadrul întrevederii cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, în cadrul căreia oficialii au discutat despre impulsionarea relațiilor de colaborare bilaterală, în special în domeniul agroindustrial.

Eduard Grama a menționat că intensificarea relațiilor de prietenie cu țările din Asia Mijlocie este unul din obiectivele ministerului. Oficialul a precizat necesitatea aplicării în practică a discuțiilor care au loc la nivel înalt pentru a obține rezultate palpabile.

Eduard Grama a menționat că partea moldovenească mizează pe un parteneriat de încredere, deoarece astfel pot fi atinse rezultate frumoase. Ministrul Agriculturii a menționat interesul pentru organizarea vizitelor reciproce a grupurilor de oameni de afaceri moldoveni şi qatarezi, ce ar permite o mai bună cunoaştere reciprocă şi ar facilita stabilirea contactelor de business directe.

La rîndul său, ambasadorul Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki a susținut ideea unui parteneriat între ambele țări și a precizat că va întreprinde toate măsurile necesare pentru dezvoltarea şi consolidarea raporturilor durabile şi consistente între Moldova și Qatar.

Ambasadorul a apreciat înalt calitatea produselor agroalimentare moldovenești, exprimînd convingerea că fructele, legumele și carnea de pui autohtonă vor cîștiga încrederea qatarezilor.

Astfel, domeniile prioritare de colaborare sînt intensificarea cooperării comercial-economice în domeniul agroalimentar între Republica Moldova şi Qatar şi atragerea investiţiilor qatareze în infrastructura şi sectorul agroindustrial.

Partea qatareză s-a arătat interesantă de a examina posibilitatea de a importa din Republica Moldova carne de pasăre, ovine, caprine şi ouă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?