Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Oficial ONU, 'dezamăgit' de faptul că ajutoarele umanitare nu au ajuns la Alep

19 sep. 2016,, 12:40   Externe
1941 0

В ООН заявили, что разочарованы промедлением доставки гумпомощи в Алеппо
Foto: ria.ru

Un responsabil ONU s-a declarat luni "mîhnit și dezamăgit" de faptul că ajutoarele umanitare care au așteptat o săptămînă la granița dintre Turcia și Siria nu au ajuns încă în estul controlat de rebeli al orașului asediat Alep (nord-vestul Siriei), relatează Reuters.


"Sînt mâhnit și dezamăgit de faptul că un convoi al Națiunilor Unite nu a putut încă să treacă în Siria din Turcia și să ajungă în condiții de siguranță în estul Alepului, unde pînă la 275.000 persoane rămîn blocate fără hrană, apă, adăpost adecvat sau îngrijire medicală", a declarat secretarul general pentru afaceri umanitare Stephen O'Brien.

Armistițiul în Siria nu atîrnă decît de un fir de păr după loviturile coaliției internaționale împotriva armatei siriene în est și primele raiduri după o săptămînă la Alep, ceea ce riscă să reactiveze principalul front al conflictului, relatează AFP. Această deteriorare a situației survine în timp ce Rusia și SUA, principalii artizani ai încetării focului în Siria, se acuză reciproc de subminarea armistițiului. Se așteaptă ca tema armistițiului în Siria să domine discuțiile în cadrul Adunării Generale a ONU, importantă reuniune anuală diplomatică ale cărei lucrări se vor deschide marți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?