X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Consiliul Concurenței, acuzat de intimidări

19 sep. 2016,, 11:01   Economie
2700 0

Foto: noi.md

„În loc să intervină pentru a face ordine pe piața cerealieră din Moldova, Consiliul Concurenței recurge la intimidarea producătorilor agricoli”, afirmă președintele „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, citat de NOI.md.


Acesta susține că, deși a prezentat probe ce denotă existența unor înțelegeri de cartel pe piața cerealelor, Consiliul Concurenței le ignoră.

„Pe data de 20 iulie, «UniAgroProtect» a înaintat pe adresa Consiliului Concurenței un demers prin care i-a cerut să verifice dacă nu există acorduri anticoncurențiale din partea întreprinderilor care achiziționează grîu și orz de la fermieri. Drept argument noi am invocat preturile de achiziție din Ucraina și România, care erau cu 0,8-1,2 lei mai mari decît la noi. Am primit un răspuns ce poate fi calificat drept bătaie de joc”, afirmă Alexandru Slusari.

Președintele „UniAgroProtect” spune că a fost avertizat de Consiliul Concurenței că va fi tras la răspundere contravențională pentru prezentarea unei informații neveridice. Potrivit lui, instituția i-a cerut să prezinte lista tuturor producătorilor de grîu, lista tuturor operatorilor cerealieri de pe piață și lista întreprinderilor care achiziționează grîu de la operatori, informație care, în opinia lui, este irelevantă pentru soluționarea problemei.

„În loc să se autosesizeze, Consiliul Concurentei își bate joc și se luptă cu cei care tind spre demonopolizarea pieței de cereale. Consiliul Concurenței, dincolo de faptul că mă amenință, face acest lucru fără temei legal”, explică Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?