Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Diane James, succesoarea lui Nigel Farage la conducerea Ukip

16 sep. 2016,, 23:00   Externe
2349 0

Дайан Джеймс избрана лидером британской Партии независимости
Foto: libertatea.ro

Diane James ( 56 de ani) este noul lider al Partidului pentru Independența Regatului Unit (Ukip), eurofob și antiimigrație, succedîndu-l pe Nigel Farage la conducere.


Ea a fost desemnată lidera formațiunii în cadrul congresului anual de la Bournemouth (sudul Angliei) al Partidului pentru Independența Regatului Unit (Ukip), devenit cea de-a treia forță politică din Marea Britanie după ce a obținut votul a 3,8 milioane de britanici (12,6 % din voturi, dar un singur deputat) la alegerile legislative din mai 2015.

Ea îl va înlocui pe Nigel Farage, cofondator al Ukip în 1993, care a demisionat din fruntea formaţiunii eurosceptice după ce şi-a atins scopul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană pe 23 iunie, declarînd că ”și-a îndeplinit misiunea”.

Dintre cei șase candidați aflați în cursa pentru șefia Ukip, Diane James, deputată europeană și purtătoare de cuvînt a partidului pe probleme politice interne, era cel mai bine plasată pentru a conduce partidul.

Un fost analist de afaceri, cu o carieră impresionantă în sectorul sănătăţii, James şi-a luat angajamentul de a asigura faptul că Guvernul britanic va lua măsurile necesare pentru ca ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să se facă în acord cu solicitările votanţilor UKIP: controale mai dure asupra imigraţiei şi comerţul liber.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?