Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cauza penală de învinuire a fostului procuror al raionului Taraclia, expediată în judecată

16 sep. 2016,, 12:18   Societate
2454 0
Уголовное дело против экс-прокурора Тараклии передано в суд
Foto: vnd12.ru

Cauza penală de învinuire a fostului procuror al raionului Taraclia, demis din funcţie la 2 august, a fost expediată în judecată.


El a fost suspendat din funcţie la solicitarea procurorului general interimar, Eduard Harunjen.

Cauza penală a fost pornită în baza plîngerii depuse de un antreprenor, care susţine că procurorul l-a obligat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 de metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneia dintre rudele sale accesul la traseul central din localitate.

De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale. În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat agentul economic cu aproximativ 75 de mii de lei.

Ulterior, la solicitarea şefului întreprinderii de a achita valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate, procuratura raională a iniţiat în privinţa ultimului mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală. Fostul procuror riscă închisoare de pînă la 6 ani pentru abuz de serviciu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?