X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Primarul musulman al Londrei o susține pe Hillary Clinton la președinția SUA

16 sep. 2016,, 10:46   Externe
1724 0

Мэр Лондона выступил в поддержку Клинтон на выборах США
Foto: ria.ru

Primul primar musulman al Londrei, Sadiq Khan, și-a exprimat sprijinul față de candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, avertizînd că opinii antimusulmane precum cele îmbrățișate de rivalul acesteia, republicanul Donald Trump, "joacă în favoarea" Statului Islamic, transmite Reuters.


Aflat joi la Chicago, în prima sa vizită oficială în SUA, Khan s-a declarat "un mare fan" al dnei Clinton, exprimându-și speranța că fostul secretar de stat va cîștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

"Ea este, fără discuție, cel mai experimentat candidat prezidențial", a afirmat primarul Londrei, adresându-se reporterilor după un discurs susținut în fața a peste 250 de cadre universitare, diplomați și oameni de afaceri.

"Ca tată a două fete, consider că mesajul trimis atunci când cel mai puternic politician din lume este o femeie este unul fenomenal, și sper că va câștiga", a declarat Khan.

În calitate de primar al Londrei, el este unul dintre cei mai influenți musulmani din Europa Occidentală.

Imediat după preluarea mandatului, în luna mai, Khan a calificat drept "ignorantă" propunerea lui Trump de interzicere a intrării imigranților și refugiaților musulmani în SUA.

În discursul său de aproximativ 45 de minute în fața Consiliului pentru afaceri globale din Chicago, Sadiq Khan nu a menționat numele lui Donald Trump, dar a atacat pozițiile susținute de acesta, cum ar fi înăsprirea imigrației musulmane pe teritoriul Statelor Unite.

"Cred că a sugera cumva că musulmanii nu sunt bineveniți în SUA, a sugera cumva că a fi musulman nu este compatibil cu a fi occidental, acționează fără intenție în favoarea Daesh sau așa-numitului ISIS", a mai afirmat primarul Londrei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?