X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Sandu l-a acuzat pe Marian Lupu de semnarea unui contract neavantajos

15 sep. 2016,, 15:01   Politică
5773 4
Санду обвинила ряд кандидатов в подписании невыгодного договора об инвестициях в порт Джурджулешть
Foto: click.md

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl acuză pe candidatul la preşedinţie din partea PDM, Marian Lupu, de semnarea unui acord dezavantajos privind investiţiile în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, pe timpul cînd în 2004 acesta era ministru al Economiei.


Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Sandu a spus că "în procesul de semnare şi monitorizare a implementării acordului de investiţii au fost comise încălcări serioase".

Ea a amintit că pe 29 decembrie 2005 Guvernul a semnat acordul cu cîteva companii, iar la semnare a participat şi Lupu. Documentul prevedea construirea terminalelor petroliere, de mărfuri şi de pasageri.

"Cînd a aprobat acest acord, Guvernul a făcut trimitere la Legea privind acordurile internaţionale. Însă acest acord nu este internaţional, căci companiile nu au avut capital străin, ele erau rezidente în Republica Moldova", a spus Sandu.

Ea a atras atenţia la faptul că, potrivit legislaţiei, acordul trebuia să fie publicat în "Monitorul oficial", însă au trecut peste 10 ani şi el încă nu a fost publicat.

Potrivit ei, Guvernul nu a stabilit persoanele responsabile de monitorizarea implementării acordului, ceea ce reduce eficienţa proiectului.

Sandu a amintit că în 2008, la solicitarea ministrului de atunci al Economiei, Igor Dodon, Guvernul a transmis proiectul de construcţie a terminalului de pasageri de la investitor la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

În opinia ei, acordul are lacune din punct de vedere fiscal, iar din acest motiv, economia ţării a avut de suferit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?