Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chișinău a avut loc Conferința pe tema reabilitării REHAB 2016 (FOTO) ©

14 sep. 2016,, 17:10   Societate
3163 0
В Кишиневе прошла конференция по реабилитации REHAB-2016 (ФОТО)
Foto: noi.md

Pe 10 septembrie, la Chișinău, în cadrul expoziției Moldmedezin & MoldDent 2016, Moldexpo a găzduit Conferința pe tema reabilitării REHAB 2016.


În acest format, conferința a avut loc pentru prima dată - vizitatori de bază au fost pacienții și rudele acestora, prezenți fiind și profesioniștii în domeniu. Pe parcursul conferinței au luat cuvîntul 7 spicheri, trei dintre care au prezentat și masterclassuri.

Conferința a fost deschisă de către directorul Centrului de Reabilitare Kineto +, kinetoterapeut de categorie superioară Rodion Uzun. Tema raportului său fiind „Cum să învingem osteohondroza”.

Reprezentanta companiei farmaceutice Vitapharm, Dr. Liliana Mariniac, a vorbit despre beneficiile preparatului HOLICIN, produs în Moldova - medicament eficient în tulburări cerebrovasculare, leziuni post-traumatice vascular-cerebrale ș.a

Ulterior, a luat cuvîntul dr Lucia Fischer de la Centrul de medicina tradițională chineză, prin prezentarea istoriei și a tehnicilor de medicina chineză. Prezentă pentru a sprijini inițiativa profesorilor chinezi, care sînt în Moldova, avînd drept scop transferul de cunoștințe și experiență colegilor moldoveni.

A împărtășit din succesul său și maestrul Tai Chi, cu 27 de ani de experiență în domeniu- Serghei Novikov- inițiator al portalului Taichi.md. Participanții au avut posibilitatea să testeze însăși acțiunea sistemului de exerciții Cheia, pe care le-a împărtășit Serghei.

Kinetoterapeutul Alexandru Vasilevski de la centrul de reabilitare Kineto + a vorbit despre metoda Fendelkrauz – care prezintă posibilitatea pregătirii fizice în reabilitarea modernă. Participanții au fost surprinși de rezultate instantanee uimitoare după masterclassul acestuia.

Kinetoterapeutul Ludmila Oleinic de la centrul de sănătate Physioline a vorbit despre impactul pozitiv al electro- stimulatiei musculare în prevenirea și tratarea diferitor afecțiuni.

Conferința a fost încheiată de către kinetoterapeutul Vladimir Botezatu de la centrul de recuperare medicală KinetoTerra, care nu numai că a vorbit despre beneficiile de reabilitare cu kinesiotaping, dar, de asemenea, a prezentat diverse metode de bandajare kinesiologică.

Sprijin a acordat și Centru de terapie cu ozon OZONIS, al cărui tehnologie include în sine recuperarea și regenerarea țesuturilor.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă pozitivă și energică, sub o singură platformă capabilă de a colecta o varietate de tehnologii de reabilitare.

Conferința a fost organizată de către Centrul de reabilitare Kineto +, și Agenția de publicitate Promotion Group, al carei director, Pavel Sidorenko a debutat și ca inițiator ideologic al evenimentului. Conferința Rehab va reveni și în 2017, în același format, iar organizatorii promit să adune tehnici și mai interesante.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?